Vojvodkyňa Kate s perlami od kráľovnej! Túto nádheru nosila aj princezná Diana

Čierne formálne šaty, čierne klobúky a topánky so zatvorenou špičkou. Tradičný a striedmy dress-code členov kráľovskej rodiny na sobotňajšom pohrebe princa Philipa sa však nezaobišiel bez luxusných šperkov. Opäť pozornosť na seba strhla vojvodkyňa Kate.

17.04.2021 17:26
debata (3)
zväčšiť Vojvodkyňa Kate z Cambridge sa na obrade... Foto: SITA/AP, Chris Jackson
Britain Prince Philip Funeral Vojvodkyňa Kate z Cambridge sa na obrade objavila s perlovým náhrdelníkom, ktorý patril kráľovnej a ktorý Alžbeta II. v minulosti požičala aj princeznej Diane.

Niet sa však ale čo diviť, keďže trojnásobná mama a manželka budúceho následníka trónu, princa Williama, sa objavila na obrade so vzácnym náhrdelníkom priamo z kolekcie kráľovnej Alžbety II. Ako píše portál Daily Mail, išlo o šperk zo štyroch šnúr vzácnych perál doplnený diamantovou sponou. S týmto klenotom sa v minulosti viackrát v spoločnosti objavila samotná panovníčka Alžbeta II., ale ako poznamenáva portál, Kate nebola prvá, ktorej sa dostalo cti zavesiť si okolo krku dar od japonského cisára.

Kráľovná Alžbeta II. rovnaký náhrdelník v minulosti požičala aj svojej neveste, dnes už zosnulej princeznej Diane, ktorá si ho vzala na slávnostný banket na počesť holandského kráľa a kráľovnej ešte v prvej polovici 80-tych rokov.

Vojvodkyňa Kate z Cambridge na poslednej... Foto: SITA/AP, Chris Jackson
Britain Prince Philip Funeral Vojvodkyňa Kate z Cambridge na poslednej rozlúčke s princom Philipom.

Šperk, ktorý Kate doplnila perlovými náušnicami, je podľa mnohých dôkazom, že kráľovná má manželku svojho vnuka, princa Williama v mimoriadnej obľube a vníma ju ako dôstojnú oporu Williama v prípade, keď sa raz stane britským panovníkom.

Na sobotňajšom obrade sa Kate objavila po boku členiek rodiny ako princezná Beatrice, vojvodkyňa Camila z Cornwallu či Lady Louise Windsor. Napriek jednotnému charakteru garderóby bolo jasné, že spomedzi dám sa radí medzi najelegantnejšie. Vďaka za to patrila aj šatám a kabátu z dielne Rolanda Moureta, ktoré doplnil klobúčik s ruským tylom, ale tiež čierne rúško na tvári.

Ochranné rúška boli počas sobotňajšieho obradu povinné a so zakrytými dýchacími cestami sa objavila pred objektívmi z celého sveta aj samotná kráľovná Alžbeta II., ktorá je síce už očkovaná, no chce ísť príkladom Britom, aby nezabúdali na prevenciu.

Britská kráľovná Alžbeta II. sedí sama v lavici...
Vovjodkyňa Kate z Cambridge vystupuje z...
+24Vojvodkyňa Camilla z Cornwall prichdádza na...

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #vojvodkyňa Kate #pohreb #princezná Diana #kráľovná Alžbeta II. #perly

+ Nebojte sa budúcnosti, budujete si ju predsa sami.
Nerobte všetko len pre peniaze, robte to preto, lebo chcete....

+ Neklamte sami seba, priznajte, že máte problém a riešte ho.
Nepoľavujte, vydržte v tempe a dostanete sa k...