Najpôvabnejšia babička Hollywoodu? 9 účesov Mirrenovej, ktoré inšpirujú po 60-ke aj 70-ke

Patrí medzi herecké veteránky a vekom sa už radí do kategórie žien, ktoré sú zvyčajne starými mamami. Hoci Helen Mirren vnúčatá nemá, inšpiráciou určite byť môže.

13.04.2021 06:00
debata (1)
Herečka Helen Mirren na zábere z roku 2002 s...
Herečka Helen Mirren na zábere z roku 2010 so...
+6Herečka Helen Mirren (teda jej kaderník) často...

Britská držiteľka Oscara sa aj nedávno ocitla v centre pozornosti, keď sa objavila v živom vstupe počas vyhlásenia cien Screen Actors Guild Awards. V luxusnej večernej róbe, s výrazným výčesom a drdolom z pridaných umelých prameňov pôsobila ako skutočná star. Mirren pritom už dlhé roky vie, že podmienkou mladistvého vzhľadu nie je za každú cenu skrývať svoj vek. Práve naopak. Ak ho hrdo ukážete a zároveň budete pracovať s drobnými omladzujúcimi trikmi, úsilie sa vyplatí omnoho viac.

Hollywoodska hviezda to dokázala vo svojej kariére (a teda najmä na červenom koberci) mnohokrát. Ešte začiatkom nového milénia, tesne pred príchodom svojej šesťdesiatky, si nechávala vlasy starostlivo farbiť medovými plavými tónmi. Postupne stále viac a viac jej kaderníci pramene zosvetľovali, až sa hviezda seriálového hitu Hlavný podozrivý či filmovej drámy Kráľovná rozhodla nechať vyniknúť svoje šediny.

Samozrejme, aj sivé vlasy si zaslúžia opateru, v tomto prípade veľmi špeciálnu starostlivosť, ktorej úlohou je eliminovať žltkastý nádych a nechať vyniknúť (zvyčajne) studené a vyvážené tóny sivej, smotanovej či mramarovej bielej.

U Mirrenovej však dlhé roky hrá rolu aj dobrý strih. Jeden z ukážkových účesov jej kariéry bol elegantný bob, s ktorým sa objavovala v rokoch 2010 až 2011. Neskôr vlasy skrátila a veľmi často sa jej hair-štylisti hrali s dĺžkou a symetriou jednotlivých prameňov. Tak je totiž možné experimentovať pomerne často aj s podobou účesu – a to platí aj pri kratších vlasoch. Dôkazov nájdete v našej galérii vyššie hneď niekoľko, teda presne deväť!

A tri najsignifikan­tnejšie looky sme pre vás vybrali aj nižšie. Tak ktorý z nich by ste odporučili zrelým dámam vy?

Rok 2002

Herečka Helen Mirren na zábere z roku 2002 s... Foto: SHUTTERSTOCK
helen2002 Herečka Helen Mirren na zábere z roku 2002 s medovými tónmi vo svojich plavých vlasov.

Rok 2010

Herečka Helen Mirren na zábere z roku 2010 so... Foto: SHUTTERSTOCK
helen2010 Herečka Helen Mirren na zábere z roku 2010 so šmncovným a mladistvým bobom, účesom zo zastrihnutých vlasov v línii pod bradu.

Rok 2018

Herečka Helen Mirren v roku 2018 a jej... Foto: SHUTTERSTOCK
helen2018 Herečka Helen Mirren v roku 2018 a jej mladistvý krátky účes s definovanými prameňmi s objemom v nepravidelnej dĺžke.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #dôchodok #Hollywood #Helen Mirren #vek #účes #šesťdesiatnička #sedemdesiat

+ Začnite si dávať na tvár menej, začne dýchať a bude vyzerať krajšie.
Nemeškajte na stretnutia, kolegovia sú o...

+ Výsledky neoklamete, preto buďte radšej úprimný hneď od začiatku.
Nebojte sa neustále, kazí vám to vykonávať...