Tento odtieň zelenej je absolútny hit jari! Máme 10 tipov, všetky pod 100 eur

Odtiene zelenej farby sa so železnou pravidelnosťou vracajú do šatníka. Zvyčajne však nie je reč o typickej trávovej klasike. Viete napríklad, aký odtieň je populárny v aktuálnych mesiacoch?

12.04.2021 06:00
debata
Jarný trenčkot v šalviovej zelenej farbe,... Foto: archív značky
mango6999 Jarný trenčkot v šalviovej zelenej farbe, predáva Mango za 69,99 eura.

Ako naznačujú mnohé portály a magazíny venujúce sa dámskej móde, v sezóne jar-leto 2021 sa medzi horúce trendy prepracoval odtieň šalviovej zelenej. Keď si zadáte do vyhľadávača práve takýto názov, môžete sa dočkať niekoľkých výsledkov. V tónoch sa farebnosť, samozrejme, líši.

Vo všeobecnosti sa však môžeme zhodnúť, že ide o akoby pastelový jemnejší tón zelenej farby, do ktorej sa pridávajú tóny sivej a belasej. Ich spoločným mixom vzniká potom studená, no upokojujúca farba, ktorú aj mnohí svetoví dizajnéri s nadšením používajú opakovane vo svojich kolekciách.

Krátky nohavicový overal Zara, predáva sa za...
Denimová bunda s detailom čipky Reserved,...
+7Jarný trenčkot v šalviovej zelenej farbe,...

Ako píše napríklad portál TheFashionSpot­.com, na tónoch šalviovej zelenej je čosi upokojujúce a zjemňujúce. Farba funguje ako katalyzátor nervozity a dodáva nám viac stability. Nesie v sebe tiež určitý retro nádych.

Čo sa týka kombinovania, šalviová zelená má skvelú danosť kombinovania s jemnými a neutrálnymi odtieňmi. Dobre bude vyzerať napríklad s pieskovými a béžovými tónmi, ale napríklad aj čokoládovou hnedou či okrovou.

Samozrejme, staviť môžete aj na klasiku v snehobielom alebo smotanovo bielom odtieni. Pastelový, akoby jemne zašednutý nádych vo farbe tiež dobre funguje v spojení s materiálmi ako je pletenina, kašmír, semiš či napríklad bavlna s jemným leskom vo vlákne. Viac tipov si pozrite v našej galérii.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #trend #farba #zelená #jar-leto 2021 #šalviová

+ Nie je každý deň dobrým dňom, snažte sa ho sami čo najviac vylepšiť.
Pri najlepšom myslení sa nenechajte...

+ Správna zdravá životospráva sa ukáže aj na vašej pokožke.
Načo vám je sláva a peniaze, keď vás doma nikto...