Ako sa obliekať, aby sme boli šťastní? Skúste to s nami, máme aj inšpirácie!

Šaty nielen robia človeka, ale tiež by vás mali robiť šťastnými. Pokiaľ vo svojom oblečení nie ste šťastní vy sami, potom chápete módu nesprávne. A nejde pritom o to, čo diktuje štýl alebo nové trendy.

25.01.2021 07:00
debata (1)
Oblečenie môže byť aj zdrojom dobrej nálady.... Foto: archív značky
mohito-darya buben 2in mohito 681 Oblečenie môže byť aj zdrojom dobrej nálady. Vizuál z dielne značky Mohito, kolekcia Jar-Leto 2021.

Ide o šaty, ktoré vás udržia v suchu a v teple, ponúknu vám vrecká, aby ste si mali kam uložiť veci, a v ktorých sa jednoducho budete cítiť dobre, napísal spravodajský server The Guardian.

Jedným zo spôsobov, ako to dosiahnuť, je vziať si na pomoc vedu. V prvom rade ide o farby: štúdie naznačujú, že žltá, ružová a červená majú povznášajúcu, energizujúci vplyv na náladu, zatiaľ čo modrá upokojuje.

Pravdou je, že nie všetci vedci sa na tom zhodnú a zistené údaje zo štúdií sa dajú interpretovať rôznymi spôsobmi. Ale na druhej strane je dosť pravdepodobné, že počas posledných deviatich mesiacov už ste sami prišli na to, ktorá farba na vás tým či oným spôsobom pôsobí.

Skúsenosť tiež napovedá, že nosením jasných farieb projektujete do sveta energiu, ktorá sa k vám odráža späť. Jasne žltý sveter na vás žiari nielen pri pohľade do zrkadla, ale aj z tvárí a úsmevov ľudí, ktorí vás stretnú.

Kvôli nútenej izolácii uplynulého roka sa mnoho z nás začalo cítiť, ako by boli neviditeľní za múrmi svojich domovov. Obliecť si jasno červený plášť, až pôjdete nabudúce na prechádzku, môže pomôcť proti tomuto pocitu bojovať.

Rolákový úpletový sveter Anna Quan, predáva...
Dámsky sveter H&M, predáva sa v zľave za 21,99...
+9Dámsky sveter Desigual s motívom batiky,...

V dňoch, kedy sa život zdá byť rovnako šedivý a ťažký ako obloha vonku, potvrdzuje rituál ranného obliekania, že skutočne začal nový deň. Preto nie je najlepším štartom do úspešného dňa obliecť si šaty, ktoré ste večer hodili na zem cestou do postele – bez ohľadu na to, ako lákavo to môže vyzerať.

Uvarte si čaj, pustite rádio, a zatiaľ čo vám budú správy pripomínať to množstvo vecí, ktoré nemáte pod kontrolou, buďte vďační, že si môžete vybrať sveter svojej obľúbenej farby alebo náušnice od kamarátky, ktoré vám ju budú celý deň pripomínať.

Pletené šaty s rolákovým golierom H&M,...
Pletené šaty Lindex, info o cene v predaji.
+6Pletené šaty s aranžovaným golierom Monsoon,...

Šaty, v ktorých sa cítime dobre, do istej miery súvisia so sebadôverou, ale zároveň aj s pohodlím a spokojnosťou. Počas lockdowne sme nezačali nosiť tepláky, pretože sme leniví, ale preto, že sme sa museli prispôsobiť svojmu prostrediu. Chodiť medzi videokonferenciami po kuchyni v saku šitom na mieru a úzkej sukni, by len zhoršilo nepohodlie vzniknutej situácie.

V roku bez večierkov či porád sme sa v obliekaní preorientovali k väčšiemu pohodliu. Objavili sme luxus uvoľnených siluet a kvalitných tkanín, a nehodláme sa ich vzdať. A nejde len o kašmír, ktorý okrem radosti odjakživa slúžil nositeľom aj ako symbol postavenia, ale aj o hodváb či bio-bavlnu.

Mäkký sveter namiesto pichľavého vás môže upokojiť, aj keď si ho len prehodíte cez ramená. Nie je to síce tak dobré ako objatie, ale každá drobnosť pomôže.

Dámsky kabát z vlnenej zmesi H&M, predáva sa za...
Dámsky kabát Gucci s detailom viazačky, predáva...
+9Dámsky vlnený kabát s kašmírom Gant, predáva sa...

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #šaty #spokojnosť #šťastie #trend #farba #komfort #nálada #koronavírus

+ Nebojte sa budúcnosti, budujete si ju predsa sami.
Nerobte všetko len pre peniaze, robte to preto, lebo chcete....

+ Správna zdravá životospráva sa ukáže aj na vašej pokožke.
Načo vám je sláva a peniaze, keď vás doma nikto...