Móda z inaugurácie: Harrisová vo farbách sufražetiek, nová prvá dáma ako oceán

Americký prezident Joe Biden aj jeho viceprezidentka Kamala Harrisová sa na stredajšej inaugurácii obliekli do odevov od amerických návrhárov. Mnohé z prítomných žien ladili svoje oblečenie do fialových tónov, farby amerických sufražetiek.

21.01.2021 07:45
debata (6)
zväčšiť Viceprezidentka Kamala Harrisová (na snímke s... Foto: SITA/AP, Jacquelyn Martin
APTOPIX Biden Inauguration Harris Viceprezidentka Kamala Harrisová (na snímke s manželom Dougom Emhoffom) kráča oblečená v kreácii od Christophera Johna Rogersa. Jej muža obliekla značka Ralph Lauren.

Pre Kamalu Harrisovú navrhol šaty a kabát v rovnakej farbe fialového odtieňa newyorský tvorca Christopher John Rogers. Na večerný program sa potom nová viceprezidentka obliekla do čiernej kreácie od Sergia Hudsona, ktorý pôsobí v Los Angeles. „Ďakujem, pani viceprezidentka. Sme poctení, že sme dostali v tejto historickej chvíli svoju malú rolu,“ napísal Rogers na Instagrame.

Nový americký prezident Joe Biden a prvá dáma...
Bill Clinton a jeho manželka Hillary Clinton....
+8Viceprezidentka Kamala Harrisová (na snímke s...

Bývalé prvej dámy Michelle Obamová a Hillary Clintonová sa pripojili k symbolike a obe mali na sebe šaty v rozličných odtieňoch purpuru. Ako ale podľa agentúry Reuters podotkli mnohí pozorovatelia, symbolika sa dá vysvetliť aj politicky – totiž ako jednota vzniknutá spojením „modrých“, demokratmi ovládaných štátov, s „červenými“ štátmi s prevahou republikánov.

Unikátna bola v tomto prípade nová prvá dáma Jill Bidenová, ktorá na sebe mala šaty aj kabát v modrozelenej farbe oceáne od newyorskej luxusnej odevnej značky Markarian Alexandry O'Neilovej. Podľa návrhárky bola zvolená farba „znamenajúca dôveru, odvahu a stabilitu“. S modelom Bidenovej ladilo aj jej rúško.

zväčšiť Nový americký prezident Joe Biden a prvá dáma... Foto: SITA/AP, Alex Brandon
Nový americký prezident Joe Biden a prvá dáma Jill Biden pred Bielym domom. Nový americký prezident Joe Biden a prvá dáma Jill Bidenová pred Bielym domom.

Nového prezidenta Bidena aj Harrisovej manžela Douglasa Emhoffa na inauguráciu obliekol americký klasik Ralph Lauren, ktorý zaisťuje odevy aj americkým olympijským tímom. „Je čas dať sa dokopy s láskou a porozumením,“ napísal Lauren na twitteri.

Odevom zaujala aj Lady Gaga, ktorá prišla zaspievať hymnu v šatách od francúzskej značky Schiaparelli, ani v tomto prípade však nechýbalo americké spojenie. Značku totiž vedie texaský rodák a dizajnér Daniel Roseberry. Speváčkiným šatám tvoreným červenú širokou sukňou a tesným čiernym topom kraľovala zlatá brošňa v tvare holubice s vetvičkou v zobáčiku. „Holubica s olivovou ratolesťou. Môžeme sa všetci navzájom zmieriť,“ napísala Lady Gaga na twitteri.

Speváčka Lady Gaga prichádza na inauguračný... Foto: SITA/AP, Win McNamee
Biden Inauguration Speváčka Lady Gaga prichádza na inauguračný ceremoniál. Oblečená v kreácii Schiaparelli Haute Couture.

Jediná jej kolegyňa Jennifer Lopez akosi úplne odbočila od americkej dizajnovej tvorby. Obliekla sa celá do bielej farby, pričom jej kreácia pochádzala z francúzskeho ateliéru značky Chanel, ktorý po smrti Nemca Karla Lagerfelda vedie Francúzka Virginie Viardová.

Na opačnom póle inauguračnej parády sa podľa mnohých ocitol senátor a niekdajší uchádzač o nomináciu demokratov na prezidenta Bernie Sanders. Medzi vyparádených hostí prišiel v hrubom šedom kabáte s pletenými palčiaky na rukách. Vo Washingtone svietilo slnko, ale bola zima.

Lady Gaga spieva americkú národnú hymnu počas...
Nový americký prezident Joe Biden (vľavo) a...
+8Speváčka Jennifer Lopez počas inaugurácie...
Speváčka Katy Perry ako jedna z účinkujúcich v...
Speváčka Demi Lovato počas programu Celebrating...
+6Spevák John Legend na zázname z videa...

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Lady Gaga #móda #Hillary Clinton #Michelle Obama #Kamala Harrisová #Jill Bidenová

+ Začnite si dávať na tvár menej, začne dýchať a bude vyzerať krajšie.
Nemeškajte na stretnutia, kolegovia sú o...

+ Nedávajte do svojho tela niečo čo viete, že by vám mohlo uškodiť.
Zmena nie je pre každého, preto si to ešte...