Dámska vetrovka - základ šatníka! Za 20 eur, ale aj za 1000, ktorá vás zaujme?

Je to azda ten najklasickejší prvok zimnej dámskej garderóby po klasickom kabáte. Vatovaná alebo páperová vetrovka v tmavej farbe.

21.10.2020 07:00
debata (1)
Vatovaná bunda Zara, predáva sa za 79,95 eura. Foto: archív značky
Vatovaná bunda Zara, predáva sa za 79,95 eura. Vatovaná bunda Zara, predáva sa za 79,95 eura.

Poveternostné podmienky v tunajšom regióne patria k dôvodom, prečo toľko Sloveniek a Slovákov siaha po hrejivých bundách. Kedysi to boli najmä modely plnené husím perím, ktorým patrili ulice. Ich popularita síce nepoľavila, pridali sa však k nim aj rozličné vatované bundy, v ktorých výplň tvorí najmä polyester a umelé vlákna – často prispôsobené na to, aby zahriali telo.

Čo sa páperových búnd týka, platí, že kvalita sa rokmi zlepšila na všetkých frontoch – aj za relatívne rozumnú cenu dokážete dnes zakúpiť dobrú dámsku vetrovku plnenú perím – samozrejme, objavujú sa aj modely od slávnych značiek, u ktorých sa suma šplhá výraznejšie vysoko. Stačí spomenúť napríklad také značky ako Moncler, Stone Island či Canada Goose. A popri nich sa segmentu so zimnou módou chytili aj také brandy ako napríklad Balenciaga, Gucci či Prada.

Samozrejme, nie je veľa žien, ktoré si môžu dovoliť na zimu investovať do klasickej čiernej vatovanej bundy tisícku (a viac) eur. Ako sme už však spomenuli, dnes je ponuka pestrá a pritom pomerne kvalitná. Prihliada sa na funkčnosť, udržateľnosť (recyklované materiály), ale tiež na nadčasový alebo trendový strih a praktické detaily (kapucňa, manžety na rukávoch, obojsmerný zips).

My sme sa pozreli na prehľad súčasného trhu a vybrali pre vás 12 modelov v rozličnej cenovej variácií. Veríme, že vás inšpirujú… zima je už za dverami.

Dámska vatovaná bunda F&F. Predáva 19,99 eura.
Vatovaná bunda Reserved, predáva sa za 49,99...
+9Vatovaná predĺžená bunda Mohito, predáva sa za...

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #bunda #vetrovka #páperová #zima 2020

+ Nebojte sa budúcnosti, budujete si ju predsa sami.
Nerobte všetko len pre peniaze, robte to preto, lebo chcete....

+ Nedávajte do svojho tela niečo čo viete, že by vám mohlo uškodiť.
Zmena nie je pre každého, preto si to ešte...