Nudná klasika? Ani náhodou, tu je 10 dôkazov, že čierne šaty sú fakt sexy!

Popularita čiernych koktejlových šiat ja hádam večná. Teda vlastne, aby sme boli presnejší. Svet za ne vďačí Coco Chanelovej, ktorá ich predstavila v roku 1926. A nosia sa aj po takmer storočí.

24.09.2020 11:00
debata
Modelka v čiernych šatách na prehliadke Proenza... Foto: SITA/AP, Kathy Willens
Modelka v čiernych šatách na prehliadke Proenza Schouler v New Yorku. Modelka v čiernych šatách na prehliadke Proenza Schouler v New Yorku.

Čierna farba je tou, po ktorej siaha s obľubou módna elita, nadšenci a fajnšmekri, ale tiež bežné ženy. Na pohľad jednoduchá, ľahko kombinovateľná, opticky vylepšujúca, ale predovšetkým rafinovaná. S čiernou farbou dokážete v šatníku zázraky a najmä spoločenský vzhľad s ňou funguje skrátka ukážkovo.

Dôkazom na to sú aj nové kolekcie dizajnérov, ktoré ešte na jar predstavili v módnych metropolách. Čierne „LBD“, teda v preklade little black dress (malé čierne), sa objavili naozaj vo všetkých kútoch planéty. Spojovacím motívom bolo, že dizajnéri chcú mať ženu v čiernom poriadne sexy. Či už ide o použitie kože, elastického úpletu, riasenia alebo modelov s výraznými výstrihmi – vybrať si môžete, čo len chcete.

V bežnej ponuke značiek, ktorých ceny sa približujú rozpočtu slovenskej ženy omnoho viac než kreácie od Valentino alebo Proenza Schouler, sa pritom dajú nájsť modely rafinované, príťažlivé a vkusné. Stačí sa len poobzerať.

Našich 10 tipov nájdete v galérii nižšie spoločne s inšpiráciami z prehliadkových mól.

Čierne šaty s odhaleným chrbtom COS, predávajú...
Čierne vzorované šaty H&M, predávajú sa za...
+10Čierne trblietavé minišaty Mango, predávajú sa...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krása #šaty #móda #trend #malé čierne #kreácia

+ Dôležitý je aj spánok, nezabúdajte na kvalitu a dĺžku.
Nesnažte sa o všetkom rozhodovať sami, poraďte sa s...

+ Zabudnite na kávu, prednosť dnes dajte zelenému čaju.
Nemusí vám všetko vyjsť na prvý krát, je to v poriadku,...