Čo pridať do stravy, aby vlasy rástli rýchlejšie a boli zdravé?

Účes "bob" na všetky spôsoby sa teší značnej popularite. Mnoho žien v túžbe docieliť tento trendový účes obetovalo svoje dlhé vlasy a v mene zmeny dovolili kaderníkovi použiť nožnice.

11.08.2020 13:00
vlasy, účes, žena, úsmev, mladá žena Foto:
Túžite po dlhších vlasoch?
debata

Účes však po pár mesiacoch omrzel… Vlasy však nenarastú zo dňa na deň, potrebujú svoj čas aj starostlivosť, aby rástli nielen do dĺžky, ale aj do krásy. A práve v tejto chvíli sa hlási o slovo ovocie, ktoré môže pomôcť. Čo pridať do stravy, aby vlasy rástli rýchlejšie a boli zdravé a plné sily? Tu je odpoveď!

Počas „pestovania“ dlhých a zdravých vlasov je potrebná strava bohatá na výživné látky a najmä na vitamín E. Preto by sme v tomto období „dorastania“ vlasov mali do stravy zaradiť pravidelnú konzumáciu avokáda. Populárne zelené ovocie dodáva vlasom potrebné živiny bez ohľadu na to, či ho telu servírujete ako nátierku na plátku chleba, ako osviežujúce guacamole, vo forme ranných smoothies či v zeleninovom šaláte. Zdravé tuky, mix vitamínov a vlákniny dodajú vlasom všetko potrebné na ich rast.

So svojimi 1,3 mg vitamínu E patrí avokádo k potravinám, ktoré chránia naše bunky pred vplyvmi škodlivých voľných radikálov a tým aj pred predčasným starnutím pokožky. Podobne má priaznivý vplyv aj na naše vlasy, ktoré zvlášť v lete potrebujú o čosi viac našej pozornosti.

K plusom avokáda, z ktorých ťaží aj naša koruna krásy, patria ešte vyvážené zloženie bielkovín, vitamínov a minerálnych látok, obsah lecitínu a medi. Má aj veľa vitamínu B6, C a k tomu viac draslíka ako banány, ďalej železo, magnézium a fosfor.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #vitamíny #avokádo

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...