Toto je 5 typov džínsových nohavíc, ktoré sú v kurze! A my máme 25 inšpirácií

Sukňa, šaty, šortky - o denime sme už na našich stránkach písali mnohokrát. Ale čo ten najzákladnejší kus šatníka z džínsoviny? Predsa denimové nohavice!

06.08.2020 06:00
debata
Rovné dámske džínsy so skrátenými nohavicami... Foto: archív značky
Rovné dámske džínsy so skrátenými nohavicami Mango, predávajú sa v zľave za 19,99 eura. Rovné dámske džínsy so skrátenými nohavicami Mango, predávajú sa v zľave za 19,99 eura.

Určite vlastníte aspoň jeden kus aj vy. Kedysi pracovný odev sa za desaťročia svojej existencie prepracoval do každodenného šatníka žien aj mužov a stal sa pravdepodobne jedným z najdôležitejších súčasťou garderóby – a to naprieč generáciami.

Niektorí z nás si môžu dovoliť nosiť ho aj do práce, iní si džínsy užívajú vo voľnom čase a ako štýlový doplnok k mladistvejšie ladeným odevným kombináciám. Dlhé roky patrili medzi tie najpopulárnejšie úzke, takzvané slim-fit džínsy, ktoré dokonale obopínali nohy a zvýrazňovali každú krivku.

Skosené džínsy Acne Studios, predávajú sa v...
Široké dámske džínsy Next, predávajú sa za 47 eur.
+22Rovné džínsy H&M. Predávajú sa za 29,99 eura.

Ale viete dobre, že denimová nohavicová móda dokáže byť mimoriadne pestrá. Odhalili to aj produkty jednotlivých značiek za posledné roky, keď sa k osvedčenej klasike vrátili rozmanité strihy a nadobudli znovu popularitu aj vďaka generácii mileniálov.

Ak to chcete skúsiť inak než so slim-fit klasikou, možností je hneď niekoľko.

Vysoký pás

Jedným z populárnych strihov je ten s vysokým pásom. Opticky predlžuje nohy, o to viac, ak ho budete nosiť s topom zakasaným do nohavíc, alebo napríklad s crop-topom. Strih nohavíc je v tomto prípade rozmanitý, ale pri vysokom páse skvelo vyniknú mierne rozšírené džínsové nohavice.

Široké skrátené dámske džínsy s vysokým pásom... Foto: archív značky
pinko170 Široké skrátené dámske džínsy s vysokým pásom Pinko, predávajú sa za 170 eur.

Rovný strih

Ak sa bojíte príliš experimentovať, rovný strih je prvým krokom na ceste od vašej slim-fitovej alternatívy. Nohavice sú pohodlnejšie, silueta je o niečo výraznejšia a hodia sa najmä dámam s vysokou a štíhlou postavou. Podľa štylistov skvelo fungujú najmä vo formálnejšie ladených kombináciách.

Ultraširoké džínsy

Podobne ako nohavice tejto sezóny, aj v džínsovine sa dajú objaviť nohavice s extra širokou nohavicou. Ideálne sú tie, ktoré siahajú až po podrážku topánky, sú ideálne v letnom počasí – napríklad počas letného večera na výlet do mesta s kamarátkami. Uprednostnite jemnejšiu džínsovinu, ak chcete obstáť v letných horúčavách, tvrdšia a pevnejšia džínsovina však naopak vytvára zaujímavú siluetu.

zväčšiť Modelka na prehliadke značky Chanel v džínsoch... Foto: SITA/AP, Francois Mori
Modelka na prehliadke značky Chanel v džínsoch s vysokým pásom. Modelka na prehliadke značky Chanel v džínsoch s vysokým pásom.

Patchwork

Táto technika, známa najmä z prikrývok, poskytuje v denimovej móde priestor na zaujímavé vizuálne výsledky. Striedať sa môžu rozličné farby denimu, niekde sa pridáva aj iný materiál. Jednotlivé kusy materiálu sú navzájom zošívané, strih je zvyčajne širší, niekde skrátený na dĺžku po členky, aby odhalil nohy v sandálikoch či nazúvacích šlapkách Birkenstock (mimochodom, to je ďalší hit leta).

Skosené džínsy

Môžete ich nazvať aj mrkváče, ale nejde o úplne tradičný mrkvový strih. Tento denim (zvyčajne na dotyk pevnejší) však drží formu a vytvára zaujímavú siluetu, má v sebe nádych military (teda vojenského) štýlu. Vo farebnosti sa medze nekladú, pri skosených džínsoch však skvelo funguje aj alternatíva farebného denimu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #trend #oblečte sa podľa #denim #džínsovina #rifle

+ Správna zdravá životospráva sa ukáže aj na vašej pokožke.
Načo vám je sláva a peniaze, keď vás doma nikto...

+ Začnite si dávať na tvár menej, začne dýchať a bude vyzerať krajšie.
Nemeškajte na stretnutia, kolegovia sú o...