Poznáte základné pravidlo nákupov v zľavách? Na toto pomyslite, kým zaplatíte

Aj vás zlákali výpredaje a zľavy oblečenia? Najmä zástupcovia takzvaného "fast-fashion" segmentu už niekoľko týždňov bojujú o priazeň zákazníkov s akciovými cenami. O to viac, že vyše dvoch mesiacov boli obchody zatvorené pre pandémiu.

14.07.2020 10:00
ženy, nákupy Foto:
Pozor na bezhlavé nákupy len pre "výhodnú" cenu.
debata

Nakupovať v zľavách je často príjemný pocit, teší vás nielen to, že sa vo vašom šatníku objaví nový kúsok oblečenia či topánok, ale veľmi často aj samotný pocit z „dobrého nákupu“. Psychológia v tomto smere funguje naozaj efektívne. Veď, koho by nenadchol pocit, že za vec, ktorá pôvodne stála 100 eur zaplatí polovicu, alebo ešte menej…

Aj v prípade výpredajov však platí zlaté pravidlo, ktorým sa treba riadiť, kým vytiahnete z vrecka peňaženku alebo na portáli naťukáte číslo svojej platobnej karty! Kúpte len to, čo naozaj budete nosiť…

Poviete si, no to mi už je len múdra rada. Ale neverili by ste, koľko ľudí nakupuje vo výpredajoch odevy, ktoré zostanú visieť v skrini a nikdy sa neobjavia priamo v uliciach. Ak radi nakupujete v zľavách, prípadne to beriete ako dobrý spôsob ušetriť pri nákupe odevov, nebudeme vás od toho odhovárať. Určite si však najprv ujasnite, či danú vec budete naozaj nosiť.

Dôležité je zamyslieť sa nad tým, aké príležitosti budú pre ňu vhodné. Tiež je dobré prejsť si v hlave (alebo rovno pohľadom pred otvorenou skriňou) zloženie vášho šatníka, aby ste si mohli povedať, či a s čím budete daný kus odevu či topánok kombinovať. Pôjde to ľahko? Bude to nadčasový kúsok, ktorý môžem nosiť na viacero príležitostí? Zunuje sa mi rýchlo, alebo ma bude baviť niekoľko sezón?

Áno, toto všetko sú otázky, na konci ktorých je jediná dôležitá – bude kus odevu z výpredaja využitý? Ak si zodpovedne odpoviete slovkom áno, potom už nemusíte váhať. Určite sa však vyvarujte zbytočného plnenia vašej skrine kusmi šatstva, ktoré vás očarili najviac zníženou cenou. Lebo vo finále budú patriť medzi tie „najdrahšie“ vo vašej garderóbe.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #cena #zľava #výpredaj #pravidlo #fast fashion

+ Nebojte sa budúcnosti, budujete si ju predsa sami.
Nerobte všetko len pre peniaze, robte to preto, lebo chcete....

+ Netrávte dni pred obrazovkou, ubližujete tým len sami sebe.
Nezabúdajte na poistenie, na určitých veciach sa...