Ako komunikovať s kaderníkom a dopracovať sa k vysnívanému účesu?

Ako získate presne ten účes, ktorý si predstavujete? Pozrite sa s nami na triky, ako so svojím kaderníkom správne komunikovať.

02.06.2020 11:00
živnostníčka, kaderníčka, účes, vlasy Foto:
Ak nájdete pre seba toho najlepšieho kaderníika, ostaňte mu verná.
debata

Vychádzate z kaderníctva podráždená a zlomená? Váš účes je príliš krátky… Farba? Zlý vtip! Takto ste si to ani náhodou nepredstavovali!

Slzy a trauma po strihaní

Každá z nás už bola niekedy po odchode z kaderníctva nespokojná. Predstavovali sme si to inak… Často to však vôbec nie je chyba kaderníka, ale náš sen do dokonalom účese, krehkom ombré práve kvôli našej neschopnosti sprostredkovať želanie a nápady takým spôsobom, aby neprišlo k nedorozumeniu.

Ako to zlepšiť?

Ako kaderník lepšie pochopí…?
Prineste si so sebou fotografiu a ešte lepšie, viac fotografií. Celebritu, ktorej by ste sa chceli podobať, by ste mali mať na fotografiách z viacerých perspektív – spredu, zboku a zozadu. Ukážte podobný účes, ale v rôznych variantoch. A k tomu pár vašich fotiek, aby kaderník lepšie pochopil, aký máte štýl. Mnohým z nás sa to zdá trápne, sme v rozpakoch. Pretože pri predstave, že dávame kaderníkovi fotografiu nejakej modelky so slovami „Toto chcem“, máme pocit, že nás vysmeje, nie je to však pravda. V skutočnosti mu pomáha lepšie porozumieť želaniu zákazníčky.

Ostaňte v realite
Vlasy sú ako odtlačky prstov. Ak sa pozeráte na celebrity, uistite sa, že ich štruktúra vlasov je podobná tej vašej. Z riedkych vlasov nedocielite kučery, ani v prípade, že sa vám zdá účes Beyonce úžasný. Účes z hustých vlasov s ofinou pôsobí ináč ako z riedkych rovných vlasov. Nezabúdajte tiež na to, že fotografie z červených kobercov sú dokonalé, osviežené lakom, osvetlením… Majte realistické očakávania.

Stanovte si hranice
Na jednej strane by ste mali kaderníkovi dôverovať, je predsa profesionál. Stále však existujú určité obmedzenia, ktoré niektoré z nás nechcú prekročiť. Ak pre vás neprichádza do úvahy krátky účes alebo daná farba a napriek tomu si budete chcieť vlasy strihať, tieto body budete musieť spolu riešiť. Ostatné môžete nechať na jeho kreativite.

Používajte ruky
Síce to znie čudne, no dáva to zmysel. Napríklad „dĺžka ramien“ definuje u každého niečo iné. Pre niektorých to znamená, že končeky spočívajú na pleciach, pre iných visia tesne nad nimi. Vďaka prstom môžete presne určiť, akú chcete mať dĺžku. Pri strihaní je najlepšie určiť presný počet centimetrov. Nikdy nevyslovte podobné vety, ako: „Suché končeky pokojne odstrihnite“ alebo „poškodené vlasy môžete odstrihnúť.“ Vy a váš kaderník máte úplne odlišné názory na to, do akej miery sú vaše vlasy poškodené. Bude lepšie, ak budete presná a poviete, že nechcete, aby vám vlasy skrátil o viac ako tri centimetre.

Vytvorte si väzbu
Niektoré salóny fungujú pre ľudí, ktorí skutočne nemajú čas. Prídu, aby ich rýchlo ostrihali. Iné investujú veľa času a peňazí do školenia svojich zamestnancov. Zistite, kto sú experti na farbenie a ktorý kaderník sa špecializuje na aký strih. Ak nájdete pre seba toho najlepšieho, ostaňte mu verná. A to aj v prípade, že zmení pôsobisko.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #fotografia #účes #Kaderník #trauma

+ Nájdite čas na odpočinok a regeneráciu, telo vám poďakuje.
Urobíte si radosť návštevou kaderníckeho salóna....

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...