Tri prírodné spôsoby ako pomôcť suchým a popraskaným perám

Aj vás neustále trápi pocit suchých pier? Hoci prípravky z drogérie či lekárne sľubujú zlepšenie, neprichádza ani po ich používaní. Možno by mala úradovať príroda.

31.05.2020 08:00
tvár, ústa, pery, balzam Foto:
Včelí vosk je súčasťou mnohých balzamov na pery.
debata

Existuje niekoľko prírodných surovín, s ktorými môžete zabojovať proti popraskaným a vysušeným perám a ich efektívnosť vás v závere príjemne prekvapí. Skúste to napríklas s…

Kokosový olej

Či už ako olej, alebo v tuhšom stave, stačí trošičku vmasírovať čistými prstami do pier. Podľa potreby opakovať aj niekoľkokrát denne. Kokosový olej hydratuje a upokojuje. Dodáva pokožke vitamíny a zjemňuje ju. Tak ako funguje na tele, dokáže fungovať aj na perách.

Aloe vera

Má výrazné hojivé účinky a nie nadarmo sa lepkavý gél z aloe odporúča aplikovať aj na drobné ranky. Ak ich máte na perách, urobte to isté. Skúste si pery pár minút neolizovať a nechať hojivú „miazgu“ z aloe účinkovať.

Včelí vosk

Je súčasťou obsahu mnohých balzamov na pery. Ale iba v prípade, ak ide o čistý včelí vosk, máte záruku, že produkt neobsahuje žiadne dráždivé látky, ktoré perám neprospievajú. Nanášajte ho na pery pravidelne, môžete to skúsiť aj so samotným medom. Jeho hojivé účinky na popraskaných perách sú tiež osvedčené.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #príroda #kokosový olej #pery

+ Správna zdravá životospráva sa ukáže aj na vašej pokožke.
Načo vám je sláva a peniaze, keď vás doma nikto...

+ Myslite hlavne na seba, doteraz ste mysleli na ostatných.
Pokiaľ niečo potrebujete, nečakáte na zľavy a...