Nový účes podľa krásnej Monicy Bellucciovej? Uberie roky a dodá šmrnc!

Minulý rok to bola Charlize Theron, ktorej trendový krátky účes sa stal inšpiráciou pre mnoho žien po celom svete. Aj mnohé tie, ktoré nemali odvahu na krátke vlasy, svoj postoj prehodnotili.

27.01.2020 07:00
Herečka Monica Bellucci pred prehliadkou Dior... Foto: ,
Herečka Monica Bellucci pred prehliadkou Dior Haute Couture v Paríži.
debata (2)

Teraz je tu ďalšia ikona filmového plátna, ktorej vzhľad a krása sú zdrojom fascinácie už niekoľko rokov. A ktorej vizuálne premeny nepochybne inšpirujú tiež. Možno aj preto, že talianska herečka Monica Bellucci patrila dlhý čas medzi ženy, ktoré sa možno občas až úzkostlivo držali konkrétnej verzie svojej úpravy.

Minulý rok na jeseň však 55-ročná talianska diva prekvapila novým zostrihom. Jej typické tmavé kadere, siahajúce niekedy až do polovice chrbta, tentoraz padli za obeť nožniciam šikovného hair-štylistu. katšie mikádo, v akom sa predviedla pred pár mesiacmi, teraz hviezda predvádzala aj v Paríži – počas prehliadok módy haute couture.

Účes, s ktorým momentálne vídať Bellucciovú nie je až taký výnimočný – podobný si možno ešte verejnosť pamätá na ďalšej európskej ikone filmového plátna a zmyselnej kráske Sophie Marceauovej. A zámer je jasné. Kratšie pramene prinášajú celkové omladenie a sviežosť, hoci účes je na pohľad jednoduchý, pôsobí zároveň veľmi moderne a trendovo.

Herečka Monica Bellucci na prehliadke Christian... Foto: Francois Durand/Getty Images for Christian Dior
Monica Bellucci Herečka Monica Bellucci na prehliadke Christian Dior Haute Couture Jar/Leto 2020.

Odborníci upozorňujú, že jedným z jeho najväčších benefitov, je kombinácia hravosti prítomná v prameňoch rozličnej dĺžky, ktoré jemne, občas akoby len tak ledabolo, lemujú tváre. Dôležitá je tiež ofina a jej dĺžka. Kaderník ju Bellucciovej zastrihol tak, aby s pôvabom rámovala tvár, no nechala vyniknúť pohľad a výrazné oči.

Dôležitý v účese je tiež objem. O ten Talianka strach mať nemusí, pretože odjakživa patrila k dámam s hustými vlasmi. Pri úprave sú zjavne používané prípravky na definovanie štruktúry účesu a tiež jemne tužiace prípravky s objemom. Vlasom nechýba lesk a sú jemne tónované a presvetlené. Aj to je s pribúdajúcim vekom recept na to, ako si uberať roky a neľpieť tvrdohlavo na havranej farbe.

Presvedčili sme vás, že to stojí za to? Tak nech sa páči, inšpirujte sa pokojne aj Monicou Bellucciovou.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #krása #krátke vlasy #účes #Monica Bellucci #inšpirácia #strih

+ Nie je každý deň dobrým dňom, snažte sa ho sami čo najviac vylepšiť.
Pri najlepšom myslení sa nenechajte...

+ Myslite hlavne na seba, doteraz ste mysleli na ostatných.
Pokiaľ niečo potrebujete, nečakáte na zľavy a...