Ikonické šaty princeznej Diany, v ktorých očarila aj Travoltu, opäť zmenia majiteľa

Sledovali ju všetky oči! V roku 1985 sa princezná Diana zúčastnila gala podujatia v Bielom dome vo Washingtone, počas ktorého mala na sebe krásnu róbu z dielne návrhára Victora Edelsteina.

20.11.2019 09:00
debata

Zamatové šaty, ktoré mala na sebe aj počas tanca s hercom Johnom Travoltom, ktorý bol takisto jedným z pozvaných hostí, poputujú do dražby. Informoval o tom britský denník „The Independent“.

John Travolta a princezná Diana na zábere z... Foto: SITA/AP
John Travolta a princezná Diana John Travolta a princezná Diana na zábere z roku 1985.

Šaty ponúkne aukčný dom „Kerry Taylor Auctions“ a ich vyvolávacia cena sa začne na sume 410 000 eur. Tmavomodré šaty, ktoré jej zvodne odhaľovali ramená aj dekolt, evidentne očarili aj slávneho herca, ktorý na záberoch s úsmevom aj obdivom pred objektívmi „vedie“ po parkete britskú princeznú.

Ten večer prežila Diana v spoločnosti niekdajšieho prezidenta USA, Ronalda Reagana a jeho manželky Nancy. Ako John Travolta prezradil v niekoľkých rozhovoroch, tanec s princeznou Dianou trval 15 minút. Podľa spomínaného denníka to nebola to jediná udalosť, počas ktorej mala Diana na sebe tento model z dielne Victora Edelsteina. Obliekla si ho aj počas návštevy Rakúska v roku 1986 či počas návštevy v Kráľovskej opery v Londýne v roku 1991.

Šaty už menili majiteľa niekoľkokrát. V roku 1997 ich sama Diana ponúkla do aukcie za 100 000 libier a výťažok z predaja putoval na podporu boja s AIDS. Ich majiteľka, americká podnikateľka Maureen Dunkel, ich v roku 2013 predala za 240 000 libier a ich majiteľkou sa stala istá Britka, ktorá slávny model čochvíľa predá. Aukcia je naplánovaná na 9. december.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #princezná Diana #John Travolta

+ Nezabúdajte na pitný režim, nezanedbávajte ho v žiadnom období.
Ak budete zanedbávať prácu, vaše peniaze nebudú...

+ Neklamte sami seba, priznajte, že máte problém a riešte ho.
Nepoľavujte, vydržte v tempe a dostanete sa k...