Odborníčka prezrádza triky: Takto vám parfum vydrží dlhšie! Ako si prevoňať vlasy?

Či sa už roky držíte svojej obľúbenej vône, alebo s parfumom rada experimentujete, mali by ste ovládať zásady, ako a kam ho na pokožke nanášať či ako si jeho pomocou prevoňať vlasy.

17.09.2019 11:00
žena, vôňa, parfum, smiech, úsmev, blondínka,... Foto:
Viete, ako správne naniesť parfum?
debata

„Často robíme chybu, že si parfum nanášame až potom, keď sa oblečieme. Vôňu si tak nastriekame na šaty či sveter a tá potom nespolupracuje s naším telom tak, ako by mala,“ vystríha známa vizážistka Lucia Šenková. Aký je teda správny postup? „Vôňu odporúčam nanášať skôr, než sa oblečieme, na pulzné miesta na tele, čo znamená na zápästie, do lakťových či kolenných jamiek, za uši. Keď chceme, aby nám vôňa vydržala čo najdlhšie, dobré miesto je aj pod vlasmi na záhlaví,“ dodáva Šenková.

Na prevoňanie vlasov odporúča aj jeden trik. „Na kefu si nastriekajte obľúbenú vôňu a potom si ňou prečešte vlasy.“ A ďalší tip súvisí s nanášaním parfumu. „Miesta, na ktoré si vôňu nanášate, najskôr potrite vazelínou. Vôňa na lipidoch lepšie drží.“

Ako často treba parfum počas dňa nanášať? „Ak máte dobrý parfum, tak si ho stačí naniesť ráno. Vôňa sa vyvíja počas celého dňa a určite ho budete cítiť aj večer. A ak ho nebudete cítiť vy, vaše okolie určite áno. Vôňa pracuje niekoľko hodín aj vďaka teplu, ktoré vysielajú spomínané pulzné miesta na telo, kam sme parfum ráno naniesli,“ dodáva odborníčka.

Výber vôní sa podľa nej mení aj s príchodom jesene. „Prirodzene siahame po trošku ťažších, korenistých či drevitých vôňach. Počas leta sa ženy túžia vďaka vôni cítiť sviežo, na jeseň či v zime zasa podmanivejšie, čomu prispôsobujú aj výber parfumu.“

Parfum Magnetista, Oriflame.
Parfumovaná voda Eve Confidence, Avon.
+2Olejový parfum Zmyselná, Dulcia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #vôňa #parfum #jeseň #vazelína

+ Netrávte dni pred obrazovkou, ubližujete tým len sami sebe.
Nezabúdajte na poistenie, na určitých veciach sa...

+ Výsledky neoklamete, preto buďte radšej úprimný hneď od začiatku.
Nebojte sa neustále, kazí vám to vykonávať...