Prečo by ste si nemali tvár umývať v sprche!

Stáť pod sprchou a nechať si vodu dopadať aj na tvár - čo je príjemnejšie? Každopádne, údajne to vôbec nie je dobrý nápad.

16.09.2019 09:00
sprcha, ranná sprcha Foto:
Studená spŕška vody, ktorú pri sprchovaní pravdepodobne neoceníte - môže pôsobiť na vašu tvár ako hotový zázrak.
debata

Aj vy patríte k ľuďom, ktorí radi pospájajú niekoľko činností? Stihnete si v sprche vyčistiť zuby, odlíčiť sa, umyť si tvár či zaspievať si? Ak áno, zdá sa, že ste to doteraz robili nesprávne. Tvár by sa totiž pod sprchou umývať nemala.

V rozhovore pre The Gloss dermatologička Elizabeth Tanzi uviedla, že jediným miestom na čistenie pleti je umývadlo. Studená spŕška vody, ktorú pri sprchovaní pravdepodobne neoceníte – môže pôsobiť na vašu tvár ako hotový zázrak. Amandine Isnard zas v rozhovore uviedla, že studená voda na záver starostlivosti stimuluje krvný obeh a môže mať veľmi pozitívny vplyv na celkový vzhľad pokožky.

Keďže je pokožka na našej tvári zvyčajne citlivejšia ako pokožka na našom tele, teplota má svoj význam. Kým horúca voda môže pomôcť otvoriť póry (čo uľahčuje dôkladné čistenie prípravkov na starostlivosť o pleť), môže pokožku zároveň vysúšať. Preto by sme sa mali pokúšať držať tvár od sprchovej hlavice čo najďalej. Kozmetička celebrít, Joanna Vargas odporúča v článku okrem iného aj to, aby sme pri sprchovaní nepoužívali stále to isté mydlo. To by však malo byť jasné. „Pre pokožku je to strašné, pretože znižuje jej pH a spôsobuje tvorbu vyrážok alebo extrémnu suchosť. Mydlá sú príliš suché na to, aby vyčistili citlivú pleť.“

Namiesto toho, aby ste si osušili tvár osuškou, použite radšej papierovú vreckovku. Ak máte sklony k tvorbe akné a používate rovnaký uterák na tvár už niekoľko dní, rozšíria sa baktérie, čím sa vaša nečistá pleť ešte zhorší. Papierovú vreckovku môžete po použití zahodiť, vaša pleť bude čistá a jasná.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sprcha #akné #tvár #baktérie #mydlo #póry #kvný obeh

+ Správna zdravá životospráva sa ukáže aj na vašej pokožke.
Načo vám je sláva a peniaze, keď vás doma nikto...

+ Možno oklamete sami seba, avšak lekára a výsledky neoklamete.
Nič nerobte rýchlo, robíte tak len väčšie chyby....