Móda obrazom: Svieže modely Čaputovej dcér aj fascinátor Martiny Kiskovej

Inauguračný deň novej prezidentky Zuzany Čaputovej sa niesol aj v znamení módnych očakávaní.

15.06.2019 17:49
Martina Kisková Foto:
Účes Martiny Kiskovej dozdobil fascinátor z dielne Alate hat & millinery Kataríny Žgančíkovej. Zuzana Čaputová mala na sebe model od Borisa Hanečku.
debata (16)

To najväčšie sa týkalo, samozrejme, novej prezidentky Slovenskej republiky. Vzhľad aj farbu jej šiat na slávnostné okamihy inaugurácie sa jej tímu podarilo udržať v tajnosti do poslednej minúty. Dnes už je jasné, že prezidentka Zuzana Čaputová zvolila model z bledomodrého krepu v trojštvrťovej dĺžke do polovice lýtok, ktorý zdobila stuha. O model sa postaral slovenský módny návrhár Boris Hanečka. O tvorbe spomínaného modelu porozprával aj v exkluzívnom rozhovore pre Pravdu.

O šaty prezidentky Zuzany Čaputovej na jej... Foto: Reuters
Zuzana čaputová O šaty prezidentky Zuzany Čaputovej na jej inauguračný deň sa postaral módny návrhár Boris Hanečka.

„Zvolili sme svetlomodrú, až baby blue. Ale je to veľmi zaujímavý odtieň, v danom materiáli vyznie. Modrá je farba, ktorá jej naozaj pristane, ale má aj tú symbolickú hodnotu. Odev má príbeh. Stuha, ktorá ide po lodičkovom výstrihu a vlieva sa do rukáva, symbolizuje Dunaj. Rozhodli sme sa tak, pretože Dunaj je rieka, je to voda, ktorá je symbolom intuície. Prináša veci nové, ale aj odnáša staré. Vložili sme teda do šiat aj túto šifru, ale je to veľmi podprahové,“ prezradil pre Pravdu známy slovenský dizajnér.

Video

Na ceremónii sa nová prezidentka stretla aj s odchádzajúcou prvou dámou, Martinou Kiskovou. Aj jej model šiat bol očakávanou udalosťou sobotňajšej inaugurácie. Meno návrhárky, ktorá sa postarala o šaty pre manželku bývalého prezidenta SR, bolo známe vopred už dlhšie. Pod celkový vzhľad Martiny Kiskovej sa postarala návrhárka Jana Kuzmová a stylistka Barbora Yurkovič.

Bývalý prezident Andrej Kiska s manželkou... Foto: Reuters, RADOVAN STOKLASA
Martina Kisková Bývalý prezident Andrej Kiska s manželkou Martinou Kiskovou, o jej šaty sa postarala Jana Kuzmová. Na zábere aj nová prezidentka, Zuzana Čaoutová v šatách Borisa Hanečku.

Yurkovič hovorí, že styling pre bývalú prvú dámu Slovenska bol pre ňu úžasná príležitosť, vďaka ktorej mohla priblížiť širokej verejnosti lokálnych tvorcov.

Bývalý prezident prezident SR Andrej Kiska s...
Bývalý prezident Andrej Kiska s manželkou...
+5Bývalý prezident prezident SR Andrej Kiska s...

„Ich kvalita už dávno prevyšuje tú, ktorú dostať v bežných reťazcoch. Výber každého dizajnéra bol pre mňa dôležitý a premyslený krok. Sú to ľudia, ktorí sa svojmu poctivému remeslu venujú roky,“ dodáva stylistka.

Bývalý prezident Andrej Kiska s manželkou... Foto: Reuters
martina Kisková Bývalý prezident Andrej Kiska s manželkou Martinou Kiskovou, o jej šaty sa postarala Jana Kuzmová.

O výbere kabelky a ďalších doplnkov pre manželku Andreja Kisku povedala: „Tvorcov kabeliek Verbua Atelier som sa rozhodla osloviť znova, keďže spolupráca na inaugurácii prezidenta Andreja Kisku bola veľmi vydarená. Doplnky k dennému variantu šiat zhotovila šperkárka Hany Kašičková. Účes pani Kiskovej dozdobil fascinátor z dielne Alate hat & millinery Kataríny Žgančíkovej.“ Práve fascinátory sú obľúbenou ozdobou hlavy členiek britskej kráľovskej rodiny.

Nová prezidentka SR Zuzana Čaputová, vedľa nej... Foto: SITA/AP
Zuzana Čaputová Nová prezidentka SR Zuzana Čaputová, vedľa nej jej dve dcéry Ema a Lea. Na inauguráciu ich obliekol módny návrhár Marcel Holubec.

V jemných tónoch sa niesli aj dievčenské modely šiat pre dcéry Zuzany Čaputovej. 18-ročnú Leu a o tri roky mladšiu Emu obliekol na inauguračný deň návrhár Marcel Holubec.

Nová prezidentka SR Zuzana Čaputová, za ňou jej... Foto: Profimedia
Zuzana čaputová dcéry Nová prezidentka SR Zuzana Čaputová, za ňou jej dve dcéry Ema a Lea. Na inauguráciu ich obliekol módny návrhár Marcel Holubec.
Video
O šaty prezidentky Zuzany Čaputovej na jej...
O šaty prezidentky Zuzany Čaputovej sa postaral...
+16Prezidentka SR Zuzana Čaputová (druhá vľavo) po...

© Autorské práva vyhradené

16 debata chyba
Viac na túto tému: #Martina Kisková #Zuzana Čaputová #inaugurácia prezidentky Zuzany Čaputovej

+ Pravidelným cvičením môžete docieliť zdravý a vyrovnaný chrbát.
Neponižujte sa, ste lepší ako si myslíte,...

+ Jedzte to po čom sa cítite vo vlastnom tele dobre.
Nebojte sa toho, že by ste niečo pokazili, ak tak urobíte aj...