Štylistka Kanisová: Či máte 50 alebo 75 kíl, toto vám pri šatách pomôže!

Obliecť sa slávnostne, vhodne a zároveň vkusne - to občas býva celkom fuška. Slovenské ženy to však každým rokom zvládajú lepšie, myslí si štylistka Zuzana Kanisová.

16.01.2018 07:00
debata
Štylistka Zuzana Kanisová v kreácii od Fera... Foto: Ples v opere
Štylistka Zuzana Kanisová v kreácii od Fera Mikloška. Štylistka Zuzana Kanisová v kreácii od Fera Mikloška.

Známa odborníčka, ktorá oblieka napríklad Adelu Banášovú, si myslí, že základnými trendmi v spoločenskej móde na aktuálnu sezónu je čierna farba a vedľa nej naopak biela. „Čierna sa stala populárnou aj z istých konkrétnych dôvodov. Naznačili to už Zlaté glóbusy, kde sa takmer všetky dámy obliekli do čiernej a nastavili tak výrazný trend. A potom je tu tiež farba, ktorá dlho nebola na výslní – to je červená. Je výrazná, ale myslím si, že ak sú šaty pekne a jednoducho ušité, môžu vyzerať super,“ uviedla pre Pravda.sk Kanisová.

Ženám, ktoré majú radi v noblesnej garderóbe viac pompéznosti a opulencie, radí flitre. „Každý rok, v podstate už niekoľko sezón, je na výslní aj jemná čipka. Dámy ju majú rady. Môže vyzerať dobre, ale aj nemusí – je to o prednostiach danej nositeľky. Nie každému takýto materiál svedčí, ale spoločenskému oblečeniu určite dodá noblesu,“ skonštatovala odborníčka.

Lucia Hablovičová v kreácii od Borisa Hanečku...
Speváčka Celeste Buckingham.
+80Herečka Lucia Hurajová si šaty kúpila v...

Obliecť sa do krásnych šiat, ak máte ideálnu postavu, nie je problém. Bežné ženy však čelia tomu, čo im nadelila príroda, ale tiež napríklad materstvo alebo sedavý životný štýl. Podľa Kanisovej sa však pekne dokáže obliecť dáma s každou postavou. Prekvapí však jej tvrdenie, že šaty sú v tomto prípade až na druhom mieste. „Veľmi dôležité je to, čo je pod nimi – konkrétne sťahovacia spodná bielizeň. Dokáže veľmi veľmi pomôcť, viac-menej každému typu postavy. Myslím si, že aj Slovenky si zvykli na takýto typ pomôcky. Aj ženám s väčšou konfekčnou veľkosťou dokáže vytvarovať siluetu a to je asi to najdôležitejšie – pekná silueta. Bez ohľadu na to, či máte 50 kíl alebo 75,“ uviedla Kanisová.

Naplnená by mala podľa nej byť istá proporčnosť postavy – to, aby sa šaty nevlnili, alebo aby zodpovedali nositeľke a tomu, čo má od prírody nadelené – napríklad pri kratšom krku je dobré voliť hlbší výstrih, pri štíhlom drieku ho treba zdôrazniť. Pri chlapčenskej postave si zase môže dať na seba veľmi obtiahnuté šaty. „Žena musí poznať seba a potom z toho vyťažiť čo najviac,“ upozornila.

Podľa štylistky majú Slovenky tendenciu stále trochu preháňať – používať v stylingu a obliekaní aj úprave veľa ozdôb, šperkov, zložité účesy. „V poslednom období však vnímam zmenu. Vidieť to aj na plese, róby sú pomerne jednoduché, tortových rób je už menej. A čo musím povedať, slovenské ženy sa o módu zaujímajú od srdca, baví ich. To je pozitívne,“ doplnila ešte Zuzana Kanisová.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #bielizeň #štýl #Zuzana Kanisová

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...