Pastely vkusne? Ako nosiť nežné farby, aby ste boli superštýlová?

Nežné tóny ružovej, belasej či pepermintovej sú v šatníku prítomné v jarnej sezóne takmer každý rok. Niekedy ich však ženy nosia v takej intenzite, že pôsobia prehnane.

28.03.2017 07:00
debata
Kombinácia pastelových farieb a čiernej farby... Foto: archív značky
pastely verzus zvyšok, ako sa obliecť Kombinácia pastelových farieb a čiernej farby či tmavomodrej funguje. Model na snímke Marks & Spencer.

Obliecť sa od hlavy po päty do pastelových tónov môže vypáliť veľmi dobre, ale výsledok sa môže skončiť aj módnym fiaskom. Tendencii vyzerať ako cukrová panenka, alebo infantilná dáma by ste mali odolávať výberom správnych doplnkov, líčenia, ale ideálne je tiež kombinovanie farieb a materiálov. Ako sa teda skúsiť vyrovnať s pastelovou výzvou?

Zaraďte neutrál!

Jeden zo spôsobov ako vyladiť pastelové farby je pridať k nim neutrálny základ. Telová či béžová farba pomôže celkový „cukríkový“ dojem vylepšiť. Dajte si pozor, aby ste v kombinácii týchto tónov nevyzerali „vyblednuto“. Pridajte zaujímavý detail – môže byť v podobe kovových cvokov, alebo flitrov.

Metalíza

Keď už je reč o flitroch a kovových aplikáciach, mali by sme upriamiť pozornosť na metalické detaily ako také. Osvedčenou kombináciou s pastelovými farbami je použitie doplnkov v zlatej či striebornej farbe. Ideálnejšia je práve strieborná, ktorá s odtieňmi ako pepermint či baby blue vytvorí netradičný súzvuk. Skúste to s lodičkami či kabelkou. Prípadne môžete do kombinácie pastelového nohavicového kostýmu pridať lurexový top.

Metalické detaily fungujú v spojení s... Foto: archív značky
pastely verzus zvyšok, ako sa obliecť Metalické detaily fungujú v spojení s pastelovými tónmi. Model na snímke Mohito.

Temný základ

Využitie výraznej čiernej alebo tmavomodrej farby dokáže pri pastelových kúskoch šiat vytvoriť serióznejší základ. Pastel sa stáva len jemným osviežením a zároveň celkový dojem zostáva viac biznis a dominantnejší.

Denim

Použite ležérneho materiálu v tom správnom modrom odtieni vytvorí skvelú základňu pre pastelový zvyšok outfitu. Či už vyberiete žuvačkovú ružovú, limetkovú alebo pepermintovú. Denimové nohavice môžete voliť v elegantnejšej verzii alebo stále populárne sprané a rozstrapkané džínsy či šortky alebo sukne. Denimová bundička do pása zase skvelo doplní kombináciu pastelových šiat a bielych tenisiek.

Kombinácia pastelových farieb a denimu - aj to... Foto: archív značky
pastely verzus zvyšok, ako sa obliecť Kombinácia pastelových farieb a denimu - aj to je jedna z ciest, ako zapojiť nežné farby do šatníka a neprehnať to. Model na snímke Marks & Spencer.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....