Trápi vás nečistá pleť? Skúste sa vzdať týchto troch potravín

Pokožke so sklonom k akné škodia najmä cukry. Obmedzte ich príjem v strave a pozorujte, čo tento krok spraví s vašou kožou.

06.03.2017 07:00
akné Foto:
Zbavte sa niektorých potravín vo vašom jedálničku a pozorujte, ako sa zmení vaša pleť.
debata

Mlieko

Už ste si niekedy položili otázku, prečo majú Aziatky takú peknú pokožku? Jedným z možných dôvodov je ten, že nepijú toľko kravského mlieka a nekonzumujú výrobky z neho. Kravské mlieko obsahuje hormóny a bioaktívne molekuly, ktoré môžu u niektorých ľudí spôsobovať či zhoršovať problém s akné. Vyskúšajte kravské mlieko výrazne obmedziť a pozorujte, čo sa stane s vašou pleťou.

Banány

Potraviny a ovocie takisto, ktoré majú vysoký glykemický index, sú pre problematickú pleť nebezpečné. Ak máte sklon k aknóznej pokožke a trápia vás zapálené vyrážky, skúste banány v strave obmedziť. A takisto sledujte množstvo „jednoduchých“ sacharidov v potravinách a tie, ktoré sa šplhajú vysoko, obmedzte.

Ochutené kávy

Hoci sa práve čokoláda dlho považovala za dôvod, prečo sa na tvári tvoria vyrážky, je to skôr cukor a mlieko, ktoré spôsobuje problémy. Samotné kakao pre pokožku nebezpečné nie je. Ak si počas dňa rada pochutnáte na kávach ako latté či frappuccino s rôznymi príchuťami, pritom sa vyhýbate sladkostiam, môžu práve tieto nápoje váš problém s akné zhoršovať. Obsahujú veľa sacharidov aj mlieka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Potraviny #problém #akné

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...

+ Problémy, ktoré vás trápia ste si spôsobili sami svojou nezodpovednosťou.
Ošetrenie u zubára si bude...