Týchto šesť zlozvykov zruinuje vaše vlasy

Nech robíte, čo robíte, vaše vlasy nie sú celkom zdravé a pôsobia zničene. Možno, že robíte jednu z nasledujúcich chýb a tým svoje vlasy ničíte.

07.03.2017 11:00
vlasy, zuby, strojček Foto:
... a vaše vlasy nemusia vyzerať takto.
debata

Zlý vankúš

V noci sa prevaľujete z jednej strany na druhú. To vytvára trenie medzi vlasmi a vankúšom, na ktorom spíte. A to zas vedie k nepokojnému spánku – vlasy sa môžu polámať. Hodvábny vankúš je preto dobrou voľbou, ochráni ich.

Príliš veľa stylingu

Umývate si vlasy a potom ich zrejme fénujete. Dávajte však pozor na to, aby ste dodržali aspoň 30 centimetrový odstup medzi fénom a vlasmi a ak je to aspoň trochu možné, nepoužívajte žehličku ani kulmu. Vlasy sa vám za to poďakujú.

Nesprávne česanie

Áno, vlasy česať treba, aby sa prirodzený olej rozotrel až ku končekom. Vlasy vďaka tomu získajú krásny lesk a aj pokožka hlavy sa krásne prekrví. Ale pozor: Ak sú mokré a vznikajú v nich uzlíky, ktoré sa nedajú rozčesať, neťahajte nasilu, lebo ich poškodíte. Radšej ich v takom prípade opatrne rozmotajte, zľahka vysušte a pokračujte v česaní.

Veľa suchého šampónu

Pravdaže, suchý šampón je geniálnu produkt! Môžete ním zachrániť deň, keď si nechcete umývať vlasy, navyše získajú objem. Avšak príliš veľa stylingových produktov môže vlasovú pokožku „polepiť“ a narušiť tým prívod kyslíka do vlasových korienkov. A preto si aspoň dvakrát do týždňa zmyte vlasy jablčným octom, aby ste z vlasov odstránili všetky nečistoty. Alebo si vymasírujte vlasovú pokožku peelingom.

Horúca sprcha

Sprcha ráno či večer padne síce dobre, ale horúca voda zmýva prirodzené oleje a vysušuje vlasy, rovnako ako príliš vysoká tvrdosť vody. Vlasy budú ako slama. A preto si ich radšej umývajte vlažnou až studenou vodou, a keď si budete sprchovať telo, radšej ich chráňte čiapkou.

Špinavé potreby

Na žehličke, v hrebeňoch, kefe, féne či štetcoch sa hromadia baktérie. Ak chcete, aby vaše vlasy boli permanentne zdravé, mali by ste ich poctivo a pravidelne čistiť. Kefu nechajte zmäknúť vo vlažnej vode s mydlom a potom ju dôkladne vydrhnite.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #hodváb #jablčný ocot #lesk #fén #korienky #suchý šampón #žehlička

+ Dávajte pozor s kým sa zoznámite a nepodľahnite vášni na jednu noc.
Naučte sa hospodáriť s peniazmi inak...

+ Ak to situácia umožní vyhýbajte sa klimatizácii a silnému prievanu.
Deťom urobíte veľkú radosť ak im kúpite...