Nepoťte sa vo fitku s mejkapom! Toto hrozí vašej pokožke

Chodíte pravidelne do fitness-centra alebo na pilates či jogu. Potíte zo seba dušu, ale za každú cenu chcete vyzerať bezchybne.

20.02.2017 09:00
žena, tréning, cvičenie, krása Foto:
Cvičiť s kompletným mejkapom nie je pre pleť zdravé.
debata

Mnoho žien túto situáciu rieši tak, že si aj na cvičenie necháva kompletný mejkap. Odborníci sa však zhodujú, že to nie je rozumné. Pleť potrebuje dýchať. O to viac, ak sa telo potí a pokožka je vystavená väčšej záťaži a stresu.

Kombinácia potu, zvýšenej telesnej teploty a otvorených pórov vedie najčastejšie k vzniku vyrážok. Hoci nie každá žena sa po cvičení s nimi trápi, skôr či neskôr sa nejaké objavia. Problémom tiež je, že sa v pokožke tvorí viac komedónov a tón pleti pôsobí zašednuto a nezdravo.

Ak by ste sa mali riadiť radami kozmetických odborníkov, urobte nasledovné. Pred cvičením sa vždy odlíčte a aplikujte si na tvár ľahké sérum. Nesiahajte po výrobkoch s hustejšou konzistenciou. Telo sa začína potiť veľmi rýchlo a táto mastnejšia textúra sa nestihne vstrebať do pokožky, ale časť z nej odíde práve s potom. Postačí teda ľahšia výživná emulzia alebo sérum.

Očistiť pokožku by ste mali aj následne po cvičení. Nerobte to však agresívne. Stačí veľmi jemný odličovací prostriedok. Tampónikom prebehnite tvár. Druhou alternatívou je umývací gél – vyberajte však prípravky na citlivú pleť. Následne po osprchovaní môžete aplikovať svoj klasický denný krém a po ňom už spomenuté líčenie.

debata chyba
Viac na túto tému: #cvičenie #fitness #líčenie #mejkap

+ Tréning s priateľmi prinesie zábavu a zlepší výkonnosť.
Nebojte sa požiadať o zvýšenie platu, zaslúžite si to....

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...