Tri pohromy domáceho farbenia vlasov: Ako sa im vyhnúť?

Stále dosť žien si vlasy farbí po domácky. Používanie farieb z pestrej ponuky značiek aj odtieňov tomuto kroku nahráva. Niekedy však aj najlepší úmysel môže skončiť nehodou.

15.02.2017 09:00
farbenie vlasov po domácky Foto:
Farbenie vlasov po domácky je dnes už vďaka vyspelým technológiam pri vývoji farieb veľmi efektívne.
debata

Celkom iný odtieň, zničené vlasy, suché končeky alebo napríklad podráždená koža? Áno, aj to sa môže stať. Nehody pri domácom farbení vlasov nie sú až také výnimočné. Určite ich však bude menej, ak si budete dávať pozor na nasledovné.

Umyť vlasy pred farbením

Pred nanášaním farby je dobré vlasy detoxikovať a očistiť. Nemali by ste to však robiť klasickým šampónom. Na umývanie v takomto prípade slúžia rozličné čistiace šampóny (často označované aj anglickým slovným spojením „precolour claryfying“). Vlas pripravia na pôsobenie farby, umožnia mu absorbovať ju rovnomerne a tiež pomôžu k tomu, aby výsledná farba na vlasoch držala dlhšie a pôsobila živšie a zdravšie dlhší čas.

Tip: Šampón Kevin Murphy Maxi Wash Detox Shampoo – pripravuje vlasy na farbenie a absorbovanie výživných látok v maskách či zábaloch. Pôsobí tiež na vlasovú pokožku, čistí ju a exfoliuje pomocou AHA-kyselín, výťažkov z grapefruitu či papáje.

Ošetrovať vlasy pravidelne

Každé farbenie je pre vlasy zaťažujúce. Na to, aby ho zvládli, by mali byť čo najzdravšie a správne ošetrované. Vlasy si pýtajú výživu a vy im ju neodopierajte. Pravidelne im doprajte kondicionér či zábal alebo masku. Zdravé vlasy oveľa lepšie absorbujú farbu a tak sa postarajte o to, aby to fungovalo.

Tip: Pomáda Botanicals Fresh Care Softening Pomade s výťažkom z požlta farbiarskeho so sójovým a kokosovým olejom je určená pre suché vlasy. Vyživí ich a dodá im stratená hydratáciu a jemnosť.

Farbite s dostatkom poznatkov

Častým problémom je u žien, že nepoznajú správne, aký farebný tón majú ich vlasy. V takom prípade potom môže výsledok hrať proti nim. Ak je vaša pôvodná farba v studených tónoch, mali by ste siahať po popolavých tónoch farieb (označujú sa aj C – ako cold), ak máte teplý farebný tón, siahnite po zlatistých farebných odleskoch (farby s W – warm). Na trhu sú aj farby s neutrálnym tónom, ktoré pomôžu najmä neznalým a váhajúcim.

Tip: Vlasy do teplých medených tónov zafarbí napríklad farba Palete Natural Colors Sunset Bronze v niektorom z troch odtieňov. Dodáva dojem akoby dovolenkových – slnkom pobozkaných vlasov.

Šampón Kevin Murphy Maxi Wash Detox Shampoo.
Pomáda Botanicals Fresh Care Softening Pomade
farba Palete Natural Colors Sunset Bronze

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #vlasy #problém #pohroma #ako na to #produkt #farbenie

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Začnite sa viac hýbať, vášmu telu pohyb môže len prospieť.
Neprechádzajte si internetové obchody, zbytočne vás...