Na garderóbu do práce stačí 6 základných kúskov. Tu sú, dámy!

Pre pracujúcu ženu je často problém, ako zvládnuť výzvu garderóby. Mala by spĺňať isté pravidlá, ktoré nastavuje samotný zamestnávateľ, ale tiež byť komfortná a čiastočne odrážať váš vlastný štýl.

03.02.2017 07:00
debata (1)
Súčasťou dámskej pracovnej garderóby by malo... Foto: archív značky
Súčasťou dámskej pracovnej garderóby by malo byť sako a nohavice - model na snímke Marks & Spencer. Súčasťou dámskej pracovnej garderóby by malo byť sako a nohavice - model na snímke Marks & Spencer.

Vyskladať si tú správnu garderóbu teda nie je vôbec jednoduché. Alebo áno? Skúste to takto.

Prvoradé je vytvoriť si základný počet kusov odevu, ktoré sa dajú nosiť dokopy a navzájom kombinovať. Vo farebnosti, samozrejme, môžete experimentovať podľa vlastného vkusu, ale pracovné prostredie vždy vítalo tlmenejšie alebo neutrálnejšie farby. Popri sivej, béžovej, čiernej a bielej sa nosí tiež antracitová, vínová, machová zelená, prípadne niektoré dámy obľubujú pastely. Čo sa týka intenzívnych odtieňov, už dávnejšie sa prepracovali do pracovného prostredia farby ako fuchsiová, kráľovská modrá, alebo fialová.

Pri rannom obliekaní sa do práce je dobré vedieť, čo budete kombinovať s čím. Zároveň však strihovo nakupujte odevy, ktoré nebude komplikované spojiť. Košeľová blúzka by mala fungovať s nohavicami, ale aj sukňou. Ideálne je, keď ju viete kombinovať s úzkym strihom, ale aj áčkovou sukňou či skladaným modelom.

Pre správnu pracovnú garderóbu by ste mali mať v skrini nasledovné:

Blúzka (košeľa)

Záleží od vás, čo preferujete. Ideálne je mať k dispozícii košeľovú blúzku na pánsky spôsob a prípadne jednu nežnejšiu a decentnejšiu dámsku blúzku (napríklad s jemným vzorom, aplikáciou pri zapínaní). V lete oceníte, ak si zadovážite košeľovú blúzku bez rukávov. Zväčša sú vyrobené z bavlny, čo v teple oceníte a sú neutrálnym prvkom pri kombinovaní ďalších kusov odevu.

Sukňa

Vyberať treba strihovo také modely, ktoré lichotia vašej postave. Nesúkajte sa do úzkej sukne, ak viete, že vám opticky škodí. Riešením môžu byť aj širšie sukne z jemných materiálov na spôsob 50-tych rokov. Prípadne zavinovacie sukne, ktoré opticky krivkám pomôžu. V pracovnej garderóbe vždy fungovalo plisé na, napríklad ako dekoratívny detail strohejšieho kusu odevu.

Nohavice

Náročný pracovný život ženy sa nezaobíde bez komfortných nohavíc. Niekedy sú skrátka dni, keď ich oceníte. Ideálny je rovný strih, prípadne sa stále nosia aj široké nohavice, ktoré pripomínajú opticky dlhú sukňu. Tie oceníte skôr v lete.

Sako (blejzer)

Klasika alebo zmodernizovaná verzia – každá pracujúca žena by mala mať vo svojom šatníku aspoň jedno sako či kabátik, ktorým môže svoj vzhľad doladiť a dodať mu na vážnosti, ale aj elegancii. Vyberajte precízne pri strihoch a vyhotoveniach. Sako musí sadnúť ako uliate a ideálne je, ak jeho materiál nenarúša odev, ktorý máte oblečený pod ním. Populárne sú saká na pánsky spôsob, prípadne sa vracia aj estetika 80-tych rokov a s ňou výraznejšie ramená a predĺžené strihy.

Šaty

Puzdrové sú stávkou na istotu. Ak máte plnšie krivky, mali by ste vyberať modely, ktoré sú prešité v drieku a strihovo ho vyvažujú a opticky vylepšujú. Efektné sú však aj šaty v štýle 50-tych rokov, prípadne ležérnejšie košeľové šaty s akcentovaným driekom, ku ktorým pridáte lodičky, vkusnú pracovnú kabelku a budete hviezdou ulice.

Rolák

Tenučký a kvalitný, ľahko skombinovateľný so sakom, ale napríklad aj s tubovými šatami bez rukávov. Rolákom vyriešite problémy chladného počasia a tiež dodáte vášmu vzhľadu trošku modernejší a mladistvý šmrnc. Ak je to možné, nebojte sa (napríklad počas casual Friday – voľnejšieho piatka) skombinovať tenký úplet s džínsami a predĺženým sakom.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #práca #móda #blúzka #ako sa obliecť #garderóba #trend #sukňa #odev #nohavice

+ Vyberajte vhodný typ hydratácie práve pre svoju pokožku.
Šetrite, avšak si dávajte pozor na čom šetríte....

+ Nájdite čas na relax, zmierni to stres.
Úspech v podnikaní je blízko, verte svojim schopnostiam....