Po tridsiatke rastie ženám sebavedomie, viac akceptujú svoje telo

Vekom možno vaša pokožka stratí pružnosť, alebo sa objavia prvé vrásky. Ale to rozhodne nie je dôvod na to, aby ste sa necítili sebavedomo. Ba skôr naopak.

28.01.2017 08:00
lepšia kvalita života - šťastie - spokojnosť -... Foto:
Ak dokážete zvíťaziť nad svojimi komplexmi, zlozvykmi a negatívnymi postojmi, pocítite úľavu na duši.
debata (1)

Ako naznačuje prieskum onlineového obchodu s oblečením Showpo, ženy sa po dosiahnutí tridsiatky zmieria s vlastným telom a ich sebavedomie sa zvýši napriek tomu, že možno kondícia alebo fyzický vzhľad začína prechádzať premenami.

Z výsledkov, ktoré vznikli oslovením dvoch tisícok žien, vyplynulo, že po dosiahnutí tridsiatky sa sebavedomie ženy zvýši o 23 percent v porovnaní s prechádzajúcim obdobím. Súvisí práve s tým, že žena si uvedomí a akceptuje vlastné telo.

Prieskum tiež ukázal, že až 63 percent žien je spokojných so svojím telom. Počet žien po tridsiatke, ktoré by vraj nemenili vôbec nič na svojom tele, sa pohybuje okolo hodnoty 17 percent. Napriek tomu, že skupina, ktorá by si vedela predstaviť aj iný fyzický vzhľad, je početnejšia, autori prieskumu upozorňujú na konkrétny fakt. Aj drobné nedostatky či chyby dokážu ženy vekom akceptovať, ba dokonca sa naučia ich mať rady.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #krása #zdravie #žena #Telo #vzhľad #sebavedomie

+ Na alkohol dnes zabudnite, zvoľte si dnes inú cestu.
Osviežte si myseľ a opakujte si čo už viete a k tomu sa...

+ Ostaňte dnes doma a oddýchnite si, potrebujete to.
Využívajte svoje odborne znalosti a osviežte si ich....