Šípkový olej. Pomáha ženám mladnúť

Šípkový čaj v zime zahreje, dodá vitamíny a vynikajúco chutí. Nemusíte však ostať len pri čaji. Stačí niekoľko ingrediencií a aj doma si zo šípok namiešate skutočný elixír mladosti.

22.01.2017 10:20
Zo šípok sa získava vzácny olej, ktorý pomáha... Foto:
Zo šípok sa získava vzácny olej, ktorý pomáha pokožke.
debata (2)

Ideálny cez zimu

Je pravda, že aktuálne už šípky nenazbierate, ale ak ste to stihli na začiatku zimy a dosť plodov ste nasušili, máte k dispozícii materiál, ktorý vám spríjemní zimu a rozžiari tvár. Špeciálne pre ženy je šípkový olej dokonalým receptom na mladistvý vzhľad pleti. Nevarte zo šípok iba čaj, ale využite ich prínos aj pre vonkajšie použitie.

Hand–made šípkový olej

Šípkový olej si samozrejme môžete aj kúpiť, ale je možné si ho spraviť z vlastných zásob. Nie je to dvakrát zložité a žena, ktorá zvládne pripraviť čaj, nebude mať s jeho prípravou žiadny problém. Základom je sušené šípky poriadne rozdrviť a zmiešať s jojobovým olejov v pomere jedna k jednej. Takto spojenú zmes necháte šesť týždňov oddychovať a následne cez jemné sitko prelejte olej do čistej nádoby. Iný recept počíta aj so zohriatym slnečnicovým panenským olejom z lekárne. Postup je ten istý.

Mladosť zo šípok

Najvýraznejším účinkom šípkového oleja je jeho schopnosť spomaľovať proces starnutia pleti. Už v malej kvapke dostanete dostatok nenasýtených mastných kyselín, silný antioxidant lykopén, ale aj vitamíny A, C  a E, ktoré sú pre pleť extrémne dôležité. Oleju je pripisovaná prirodzená schopnosť vyhladiť vrásky, napnúť pleť a rovnako ju hydratovať. Rýchlo sa vstrebáva do kože a zmeny sú viditeľné už po pár týždňoch každodennej terapie.

Na problematickú pleť

Šípkový olej má na vonkajšie použitie rovnako prospešný vplyv ako čaj na to vnútorné. Pomáha liečiť zápal aj urýchľuje hojenie. Je preto receptom na bolestivé vriedky, ale vie dokonca pri dlhodobom používaní vyhladiť aj jazvičky, ktoré vznikli po akné a zápaloch. Dokonca sa hovorí o schopnosti vyretušovať strie za 2 – 3 mesiace.

Ideálny na cesty

Vďaka vysokej výživovej hodnote poslúži v zime ako balzam na pery. Tie ostávajú pod jeho vrstvou chránené a vyživované súčasne. Navyše pri cestovaní nepotrebujete denný a hydratačný krém, šípkový olej ich zastúpi. Hneď máte na cestách o množstvo kozmetiky menej.

Regeneračné účinky

Upokojuje pílingom rozdráždenú pleť, potierať ním môžete aj suché a lámavé nechty a tak isto sa hodí aj na vlasy. Na zničené, rozstrapkané, alebo polámané končeky nájdete len ťažko lepší prípravok. Aplikuje sa tak, že ho votriete do pokožky hlavy aj vlasov, necháte pôsobiť aspoň tridsať minúť a následne umyjete šampónom. Táto kúra vás posunie ku kráse.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #krása #Telo #starostlivosť #olej #mladosť #šípky

+ Na slnku a pri vode síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo...

+ Problémy, ktoré vás trápia ste si spôsobili sami svojou nezodpovednosťou.
Ošetrenie u zubára si bude...