Suché pery v zime? Postarajte sa, aby netrpeli

Ak vás neustále štípu pery, zrejme sa o ne nestaráte tak, ako by ste počas zimy mali.

23.01.2017 11:00
ústa, zuby, pery, hryz Foto:
Pery si v zime žiadajú zvýšenú starostlivosť.
debata

Počas zimy sa na perách vytvárajú nepekné šupinky, pod vznik ktorých je podpísané aj prudké striedanie teplôt. Vonku mráz, následne príchod do vykúreného bytu. Pery sa extrémne vysušujú. Aby sme ich zbavili šupiniek, dva razy týždenne im doprajte jemný peeling. Napríklad si ho vyrobte z medu, olivového oleja a hnedého cukru.

Ak vás pery po príchode domov štípu, potrite ich medom. Pôsobí antisepticky a zároveň urýchľuje ich regeneráciu, ak sú na perách drobné poranenia.

Aj jemná masáž mäkkou zubnou kefkou perám počas zimy pomáha – okrem toho, že pôsobí ako peeling, zároveň pery prekrvuje, pôsobia zdravšie.

Ak sú vonku teploty hlboko pod „mínus“ je na mieste chrániť si ústa a tým pádom aj pery. Zakryte si ich šálom či šatkou, aby útoky mrazov neboli až také prudké.

Počas zimy si pery žiadajú ešte o čosi viac starostlivosti. Majte preto vždy po ruke balzám, ktorý obsahuje dostatok tuku aj vitamínov na ich výživu. Pred odchodom z domu si pery vždy ošetrite, aby odolávali nepriazni počasia vonku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #starostlivosť #med #olej #pery

+ Zvoľte si vhodnú starostlivosť pre vašu pokožku, nepoužívajte hocičo.
Zvážte oblečenie aké nakupujete, môžete sa...

+ Nový športový režim prinesie posilnenie tela aj ducha.
Ak niečo pokazíte, aj si zato zaplatíte, myslite však do...