Zima so štýlom? Vyrazte na lyže či dovolenku v horách pripravená

Zima je obdobím, ktoré nás láka na svah či do malebných zasnežených stredísk. Máte pocit, že obliecť sa teplo a funkčne tak, aby to malo aj štýl, nie je možné? Vyvedieme vás z omylu.

04.01.2017 12:00
debata
Dámy v zime ocenia napríklad predĺžené vetrovky... Foto: archív značky
Dámy v zime ocenia napríklad predĺžené vetrovky plnené perím Dámy v zime ocenia napríklad predĺžené vetrovky plnené perím - model na snímke Marks & Spencer.

Obdobie koncoročných sviatkov či prázdnin, ktoré sú s nimi spojené, najčastejšie využívame na návštevu lyžiarskych stredísk a horských areálov. Najväčší problém prichádza pri balení – pri deťoch a manželovi možno dilemu vyriešite ľahko, ale čo si zabaliť do vlastnej garderóby, to býva občas ťažký oriešok. Nemusíte však zúfať, pretože aj móda na svah, do zasneženej prírody či na prechádzky malebnou zamrznutou dolinou môže byť veľmi vkusná, elegantná a pritom komfortná a funkčná.

Dámy v zime ocenia napríklad predĺžené vetrovky...
Dámsky sveter v belasej farbe - predáva Pinko,...
+12Zimná dámska bunda s kapucňou a kožušinovým...

Základ v teplej vetrovke

Dámske vetrovky či prešívané a zateplené bundy fungujú na horách, ale aj v mestskej džungli, ktorá sa občas môže meniť na ľadovú krajinu. Hoci sa nosia aj predĺžené modely, najpopulárnejšie sú bundičky do pása, alebo tesne pod zadok. Základom je teplý materiál. Roky osvedčené páperové modely striedajú v posledných rokoch funkčné modely s termovláknami, ktoré sú navyše veľmi ľahučké a odolné proti premočeniu.

Skvelou voľbou sú tiež bundy a vetrovky, ktoré majú vnútornú kožušinovú podšívku – ak je odnímateľná, je to ideálny kus na viacero príležitostí. U žien bodujú jemné farby, ako je biela, smotanová či piesková a sivá. Popri nich však nechýbajú ani kúsky v sýtej červenej alebo s farebnými prvkami, niekedy aj reflexnými. Dôraz sa kladie na precízny strih, ktorý pekne dotvaruje postavu. Driek môže byť zdôraznený – často napríklad opaskom so zapínacou sponou.

Sveter vo veľkosti oversized H&M - pred...
Sveter vo veľkosti oversized H&M - pred zľavou 49,99 eura. Sveter vo veľkosti oversized H&M - pred zľavou 49,99 eura.

Bez svetra ani krok

Chladné počasie v meste, ale aj na horách si pýta pletené materiály. Nosí sa vlna, mohér, akrylové zmesi, ale aj kašmír či napríklad kombinácie materiálov s prvkami kožušiny. Pletené svetre alebo kardigany sú ideálnym odevným prvkom pod lyžiarsku vetrovku alebo predĺženú zateplenú parku.

Azda najlepšou voľbou je pri zimnej dovolenke sveter s rolákovým golierom. Plní totiž funkciu aj pri zahriatí krku, ktorý je v studenom počasí najcitlivejší. Popri nórskych vzoroch sa nosia aj rozličné sviatočné motívy, ale často tou najelegantnejšou voľbou sú jednofarebné modely s decentným vzorom v pletení.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #teplo #hory #móda #dizajn #mráz #sneh #lyžovačka #zima #odev #štýl #ženský magazín MiA #funkčnosť #čo si obliecť

+ Pravidelným cvičením môžete docieliť zdravý a vyrovnaný chrbát.
Neponižujte sa, ste lepší ako si myslíte,...

+ Dajte prednosť varenej strave, na rýchle občerstvenie zabudnite.
Nemusíte byť dobrý vo všetkom, každý je dobrý v...