Vyšli z módy! 4 trendy minulého roka, ktoré už v 2017 nechajte tak

Móda je pestrá a každú sezónu naplnená aj kraľujúcimi trendmi. Niektoré sú nadčasové, iné zažiaria počas jednej sezóny a potom sa vytratia do neznáma. Ba dokonca sa stanú nenávidenými.

03.01.2017 17:00
debata
Aj topmodelka Karolína Kurková predvádzala... Foto: SITA/AP, Evan Agostini
Karolína Kurková - široké nohavice Aj topmodelka Karolína Kurková predvádzala trendové odhalené ramená.

Server TheFashionspot.com zozbieral zoznam trendových módnych kúskov, ktoré dominovali v roku 2016, ale počas toho nasledujúceho by sme sa s nimi mali radšej rozlúčiť. Ich chvíľa slávy už totiž podľa zástupcov portálu o móde, štýle a kráse skončila.

Ak sa teda chcete riadiť radami od skutočných módnych nadšencov, na toto by ste v roku 2017 mali zabudnúť.

Odhalené ramená

Jeden z najvýraznejších motívov v móde mladších ročníkov. Nosili sa topy odhaľujúce ramená, elastické šaty s lodičkovými výstrihmi či volánové topy, ktoré odhaľovali šiju aj líniu ramien. Preslávili ich mnohé známe dámy a hoci niekomu pripomínali len alternatívu plážovej a dovolenkovej garderóby, našli si cestu aj do dennej výbavy žien či dokonca do vybraných pracovných prostredí. Odhaleným ramenám je však koniec, tvrdí portál

Nazúvacie šlapky

Ich popularitu odštartovala značka Gucci, keď na mólo poslala modelky v nazúvacej obuvi vystlanej kožušinou. Bežné značky síce kožušinu odstránili, ale nazúvacie šlapky sa nosili na jar, v lete aj na jeseň. Niekedy jednoduché a kožené, inokedy s pestrým vzorom či výšivkou. Ich dobré časy sa však skončili a módna obec je nekompromisná – neobstojí už vraj ani Gucci.

Nazúvacie šlapky tiež už majú svoj vrchol za... Foto: archív značky
Nazúvacie šlapky značky Zara. Nazúvacie šlapky tiež už majú svoj vrchol za sebou - na snímke model značky Zara.

Na zadku dotrhané džínsy

Trend, ktorému podľahli najmä mladšie ročníky, snažiace sa akcentovať svoju ženskosť a zvodnosť. Elastické a superúzke nohavice vykresľovali kypré pozadia nositeliek a dotrhané otvory odhaľovali nahú kožu. Hoci to možno stále dokáže zaujať pohľad mužov, tomuto trend treba dať podľa zástupcov portálu stopku.

Šiltovka

Klasická športová šiltovka, v anglickej módnej terminológii označovaná ako dad hat (tatkov klobúk). Nosili ju topmodelky, mladučké celebrity, ale aj dámy ako Cindy Crawford či Charlize Theron. Jednofarebný, najčastejšie béžový alebo biely model však už dnes podľa odborníkov nemá čo povedať. V novom roku sa populárnejšími stanú baretky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #popularita #trend #odhalené ramená #džínsy #rok #rok 2017 #šiltovka

+ Začnete s pestovaním vlastných plodín a určite vám budú chutiť viac.
Nebuďte príliš nervózny, všetko zvládnete...

+ Problémy s popraskanými rukami vyriešite tuhým krémom.
O zamestnanie neprídete, tak prestaňte strašiť svoje...