Sen o zdravých vlasoch môže byť skutočný

Možno na tieto tipy zabúdate, ale naozaj sa vyplatí ich dodržiavať.

27.12.2016 09:30
vlasy, žena Foto:
Ach, tie vlasy!
debata (1)

Masírujte a vyčešte nečistoty

Skôr, než vlasy umyjete, vyčešte kefou zbytky laku na vlasy či iných stylingových prípravkov. Aj iné nečistoty týmto spôsobom vyčešete z vlasov. Navyše, ak použijete kvalitnú kefu, zároveň premasírujete vlasovú pokožku a tá sa vďaka tomu prekrví.

Jemné umývanie

Na vlasy naneste šampón a krúživými pohybmi bruškami prstov ich premasírujte tak, aby sa šampón dostal na celú plochu vlasov. Pozor na silný tlak či dlhé nechty. Platí zásada, že vlasy netreba drhnúť, ale naozaj len jemne umývať. Na zbavenie sa bežných vlasových nečistôt to celkom stačí.

Pozor na hydratáciu

Najmä počas zimy nielen pokožka tela, ale aj vlasov, trpí nedostatkom hydratácie. Môžu sa na nej vytvárať šupinky, ktoré sa začnú odlupovať vo forme nepríjemných lupín. Preto je v zimnom období dôležité pravidelné používanie masiek, najmä hydratačných. Vyberajte podĺa typu vašich vlasov.

Vlažná voda

Vyprali by ste váš obľúbený kašmírový sveter v horúcej vode? Čo by sa s ním stalo? Vlasy sú rovnako jemné a citlivé. Zabudnite na horúcu vodu, na umývanie vlasov použite vodu vlažnú, dokonca je žiaduce na záver ich umyť vodou studenou, čím aktivujete práve vlasovú pokožku. Priveľmi horúca voda navyše vlasy oberá o ich prirodzenú ochrannú vrstvu.

Mäkký uterák

Po umytí vlasy vysušte len tak, že ich zabalíte do mäkkého uteráku. Žiadne drhnutie, pretože mokré vlasy sú náchylnejšie na poškodenie. Následne ich nechajte voľne preschnúť alebo použite fén s nastaveným vlažným vzduchom.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #starostlivosť #maska #umývanie

+ Venujte čas svojim koníčkom, zvýši to vašu životnú spokojnosť.
Úspory získajú na hodnote, ak ich múdro...

+ Nezabúdajte na vitamíny, začnite jesť viac ovocia, zachutilo vám.
Nie je všetko len o peniazoch, hľadajte...