Vianoce ako sviatok lásky? Možno aj vás čaká žiadosť o ruku

Šperky patria medzi obľúbený druh darčeka. Práve obdobie Vianoc prináša väčšie tržby klenotníckym značkám. Zvyšuje sa napríklad aj predaj zásnubných prsteňov.

15.12.2016 07:00
zásnuby, vydatá žena Foto:
Ešte nie ste svoji a vy čakáte na prsteň? Požiada vás o ruku práve počas vianočného obdobia? Prieskumy naznačujú, že to je možné.
debata

Podľa prieskumu, ktorý realizovala známa sieť ALO Diamonds, dopyt po šperkoch v predvianočnom období rastie až o 25 percent. Takmer polovicu predajov pritom tvoria prstene. Z nich sú zhruba 30 percent predaného sortimentu prstene zásnubné, čo je jasným dôkazom, že Vianoce mnohí muži využívajú ako ten správny moment žiadosti o ruku.

Prieskum tiež naznačil, že Slováci sú v investovaní do šperkov štedrejší ako Česi. Priemerná cena predaných šperkov na Slovensku je 658 eur, kým v Českej republike sa predávajú šperky s priemernou hodnotou len 427 eur. Slováci aj Česi sú ochotní utrácať viac za prstene.

Slováci sú v móde odvážnejší a je to vidieť aj pri výbere šperkov. V porovnaní s Čechmi volia výraznejšie modely. Veľmi obľúbeným sa v aktuálnej sezóne stalo ružové zlato a to nielen pri módnych kolekciách, ale aj pri zásnubných prsteňoch. Ženy ho často preferujú nežnú farbu, ktorá ladí s pokožkou a dáva vyniknúť trblietavým diamantom.

zväčšiť Inšpirujte sa naším výberom. Foto: archív značiek a portálov, koláž: zg
šperky - Vianoce - tipy - luxus - darčeky Inšpirujte sa naším výberom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #nákup #zásnuby #prsteň #Vianoce #šperk #Slovenky #dopyt

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...