Prečo máte zrazu na tvári vyrážky?

S pleťou problémy nemávate. A zrazu! Nepekné vyrážky vám znepríjemňujú život. Čo sa deje?

30.11.2016 13:00
pleť, pokožka, problém, akné Foto:
Zasa sa prihlásilo o slovo nepríjemné akné?
debata

Môže za to telefón?

Ak sa vám začnú vyrážky tvoriť špeciálne na lícach, príčinou môže byť aj špinavý telefón. Práve na ňom sa usadzujú baktérie, ktoré sa veľmi ľahko dostanú rovno na pokožku, kde následne robia šarapatu. Pravidelne je nutné pretrieť telefón antibakteriálnym obrúskom.

Črevné baktérie

Práve nezdravé prostredie v črevách môže mať neblahý dopad na pokožku tváre. Početné štúdie preukázali, že konzumácia probiotických potravín môže stav pokožky vylepšiť. Postará sa o to zdravšie prostredie v črevách.

Športové aktivity

Vďaka športu sa koža prekrvuje a mala by byť tým pádom zdravšia. Áno, to platí. Ak ste náchylná na tvorbu vyrážok, pred športovaním pleť odlíčte. Póry sa pri športe zanášajú, pretože stúpa teplota pokožky a tým pádom produkuje viac mazu. Póry zanesené mejkapom sa ho nedokážu zbavovať tak účinne, ako keď sú čisté, preto sa môžu tvoriť vyrážky.

Špinavé štetce a hubky

Ako si nanášate mejkap? Ak používate dookola stále rovnakú hubku či štetec, ktorý sa len tak povaľuje v kúpeĺni či vo vašej kozmetickej taštičke, môže to byť práve príčina vašich problémov s pleťou. Aj tieto predmety si pýtajú pravidelnú očistu, stačí voda so saponátom.

Stres

Stres sa podpisuje pod hormonálne výkyvy a tie potom môžu zapríčiniť vyrážky na pokožke. Navyše, ak nás prevalcuje stres, málo spíme, často siahneme do sladkostiach, dotýkame sa tváte špivanvými rukami – to všetko sa môže podpísať pod kvalitu pokožky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #šport #stres #baktérie

+ Vyrovnaný jedálniček je kľúčom k dlhodobému šťastiu.
Nakupujete nadbytočne veľa potravín potom končí v...

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...