Lámu sa vám končeky? Tri rady, ako sa tomu vyhnete

Polámané končeky vlasov trápia ženy asi bez rozdielu veku či kvality vlasov. Najčastejším riešením je cesta ku kaderníkovi. Ide to však aj inak.

14.11.2016 07:00
vlasy, starostlivosť, kozmetika Foto:
Ako obmedziť lámanie končekov a mať krásne a zdravé vlasy?
debata

Kvalitu koruny krásy môžete totiž udržiavať nielen pravidelným strihom, ale aj starostlivosťou a rozumným prístupom. Nezabúdajte na nasledovné.

1. Jedálny lístok

Vašej strave by nemali chýbať proteíny, pretože tie sú kľúčové pre zdravý vlas. Pokiaľ podstupujete diétu, v ktorej chýbajú, uvedomíte si to veľmi rýchlo. Kvalita vlasov sa zhorší, stratí sa objem a pôsobia unavene. Nebojte sa teda proteínov, ktoré doplňte aj potravinami s obsahom zdravých tukov – medzi nimi napríklad avokádo, mandle, orechy, losos alebo olivový olej.

2. Správny šampón

Možno patríte k ženám, ktoré chcú stále testovať nové produkty na trhu. Nezabúdajte však na to, že viac ako nový šampón či kondicionér vlasom prospeje produkt s vhodným zložením bez škodlivých prídavných látok. Sulfáty a parabény vlasy vysušujú a poškodzujú pokožku hlavy či ničia farbu.

3. Styling

Vlasom dáva zabrať. Najmä, ak ich denne sušíte alebo žehlíte. Skúste sa vyvarovať týchto aktivít na dennej báze. Na končeky používajte ochranné masky alebo krémy, ktoré zamedzia ich lámaniu. Nechávajte vlasy vyschnúť bez použitia fénu aspoň počas víkendov, keď sa nemusíte ponáhľať do práce. A na úpravu používajte žehličky či kulmy s nastaviteľnou teplotou, voľte nižšie stupne. Vlasy tiež chráňte pomocou termo-ochranných prípravkov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #starostlivosť #ako na to #končeky #polámané

+ Začnite jesť pravidelne v menších dávkach, budete sa cítiť lepšie.
Na darčeky nemusíte míňať peniaze, pokúste sa...

+ Naštudujte si svoje možnosti a začnite sa podľa nich správať.
Mali by ste si uvedomiť, čo ste dokázali a nebyť...