Našli ste už svojho kamaráta na zimu? Volá sa glycerín!

O tom, ako negatívne vplýva chladné počasie na kvalitu a stav našej pokožky, sme písali mnohokrát. Problémom býva dehydratácia, podráždenosť, senzitivita.

11.11.2016 11:00
oči. očné okolie, krém na oči Foto:
O pokožku sa v zime musíte intenzívnejšie starať.
debata

Odpoveďou z našej strany by mala byť, samozrejme, zvýšená starostlivosť. Pomôcť v nej môžu aj prípravky s obsahom glycerínu. Pomáha totiž udržiavať vlhkosť vo vrchnej vrstve pokožky a predchádza tak jej vysušeniu a podráždeniu.

Je častou prísadou rozličných hydratačných aj ochranných krémov, nachádza sa však napríklad aj v sprchových géloch a mydlách, ktoré pri bežnom umývaní pokožku vysúšajú. Pridaný glycerín však funguje ako akási pomocná bariéra pre kožu a pomáha v nej udržiavať už spomenutú vlhkosť. Len hydratovaná pokožka môže vyzerať oddýchnuto a sviežejšie. Tiež plnšie, jemné línie vrások zanikajú.

Benefitmi glycerínu sú však aj jeho liečivé vlastnosti – hoci sám osebe nie je liekom, jeho schopnosť viazať vodu pomáha najmä pri kožných problémoch s vysúšaním a tvorbou šupinatej kože – či už je to atopická dermatitída alebo psoriáza.

Ak ste pocítili v posledných dňoch, že vaša pokožka je napnutejšia, unavenejšia a suchšia, pouvažujte práve nad tým, že by ste zmenili krém a vyskúšali prípravky so zvýšeným obsahom glycerínu. Zájsť môžete napríklad aj do lekárne, kde nájdete vysoko koncentrovaný kozmetický glycerín na zjemnenie pokožky.

Občas sa stane, že niektorá žena či muž majú pri používaní glycerínu alergickú reakciu. Nie sú teda pre nich vhodné výrobky s jeho obsahom a musia vyhľadávať kozmetiku, kde hydratačnú zložku zabezpečujú iné látky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #zima #pokožka #suchá #glycerín

+ Pomáhajte s triedením odpadu, deti uvidia ako vám na tom záleží.
Zopár vecí sa pokazilo, avšak to nemusí byť len...

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...