Účes podľa hollywoodskych krások? Takto dosiahnete ležérne vlny

Akoby trochu strapatá, roztomilo a pritom sexy. Účes z nedbalých vĺn, ktorý predvádzajú mnohé hollywoodske hviezdy, je snom bežných žien. Pritom je to celkom jednoduché.

08.11.2016 17:00
debata
Herečka Marion Cotillard s typicky nedbalým,... Foto: SITA/AP, Joel Ryan
Marion Cotillard Herečka Marion Cotillard s typicky nedbalým, ale pritom dostatočne upraveným účesom.

Základom je, samozrejme, dobrý strih. Nemusíte zúfať, ak nemáte vlasy do pol chrbta. Na nedbalé vlny niekedy stačí bob po plecia a dokonca sa dajú zvládnuť s ešte kratšími kaderami. Podľa odborníkov ide o kombinovanie dvoch typov úpravy vlasov. Kým časť prameňov je akoby vyfúkaná, druhá zase viac definovaná, nechýbajú len vlny či lesk. Ako taký účes dosiahnuť?

A.

Aby vaše vlasy pôsobili vzdušne, trochu neposlušne a pritom sexy nedbalo, musia mať objem. Ten nedosiahnete s mastnými korienkami. Takže, základ spočíva v umytí vlasov. Kondicionér nanášajte od polovice vlasu smerom ku končekom, aby ste ešte zintenzívnili dojem ľahkosti.

B.

Po umytí je dobré na vlasy aplikovať prípravky na objem – ideálne v spreji a vlasy vysušiť. Dobré je pridať aj olej na lesk vlasov. Opatrne však s množstvom, aby ste jednotlivé pramene zbytočne nezaťažili. Ak vlasy sušíte fénom, použite guľatú kefu pri korienkoch na vrchu hlavy, ideálne však je nechať vlasy vyschnúť prirodzene.

Ľahkosť, nenútenosť, jemnosť - to všetko sa dá... Foto: Fabio Salsa
Ľahkosť, nenútenosť, jemnosť - to všetko sa dá dosiahnuť správnym účesom. Ľahkosť, nenútenosť, jemnosť - to všetko sa dá dosiahnuť správnym účesom.

C.

Natočiť jednotlivé pramene je ďalším krokom. Postupujte nepremyslene a používajte žehličku na vlasy, prípadne kulmu, s ktorou dokážete vytvoriť vlny a tiež definovanejšie kučierky. Striedajte jednotlivé pramene, pričom časť z nich nechajte bez zásahu žehličky a upravujte ich len pomocou prstov.

D.

Záver patrí opäť práve rukám a šikovným prstom. Pomocou nich vytvorte v účese trošku viac kompaktnosti a na záver ho zafixujte ľahším tužiacim prípravkom – ideálny je lak.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #Vlny #účes #ležérnosť

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...