Zlatistá pokožka na vianočnom večierku? Takto sa to podarí

Pekné opálenie už nie je iba záležitosťou leta. Dostupná exotika ponúka mnoho možností a zlatiskú pokožku môžeme hrdo predviesť aj na blížiacej sa večierkovej sezóne.

03.11.2016 11:00
milenky, večierok, párty Foto:
Aj na vianočnom večierku ohúrte zlatistou pokožkou.
debata

Vrátili ste sa len nedávno z dovolenky? A pýšite sa pekným opálením, ktoré by ste si chceli zachovať čo najdlhšie? Aby ešte chvíľu vydržalo, skúste siahnuť po potravinách, ktoré vám v tomto zámere pomôžu. Musia byť bohaté na beta-karotén.

Beta-karotén pokožku nielen chráni pred nebezpečnými účinkami slnečného žiarenia, ale stará sa aj o jej peknú zlatistú farbu. Aby opálenie vydržalo, telo si pýta 30 miligramov karoteniodov denne. Kde ich vziať? Po akých kúskoch siahnuť, ak sa vyhýbate výživovým doplnkom?

Sladké zemiaky, špenát, karotka, kel, fenikel či petržlen – to je zelenina, ktorá sa pýši značným zastúpením karotenoidov. Nielen zelenina, ale aj ovocie môže v udržaní opálenia pomôcť. V tom prípade na tanier vyberte mango, žltý melón, pomaranče či brosknyne.

Keď sa vrátite práve teraz napríklad z exotiky, pekným opálením ohúrite tak mesiac. Potom už nastupuje prirodzená obnova pokožky a vrchná časť sa olupuje. Tým pádom opálenie „bledne“. Zázraky na niekoľko dlhých mesiacov preto nečakajte. Dôležité je, aby sa vrchná časť netačala začala olupovať priveľmi skoro – preto by mala byť dobre hydratovaná. Zvonka ale aj zvnútra. Dostatok tekutín je preto základom, ak sa snažíte udržať si opálenie o čosi dlhšie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Potraviny #večierok #pokožka #opálenie #exotika

+ Na každom kroku na vás čakajú prekážky, je to však v poriadku.
Zabudnite na televíziu, sústreďte sa na niečo na...

+ Nemeňte svoje stravovacie návyky, momentálne je vaše telo spokojné.
Práca, ktorú milujete, prinesie neočakávaný...