Veľká kabátová nádielka časť I. – čo sa nosí v aktuálnej sezóne?

Nastal čas obliecť si hrejivejšie kúsky oblečenia. Niektorí možno siahnu do skrine, aby si vzali svoj obľúbený kúsok. Pre dámy, ktoré práve hľadajú svoj vysnívaný kabát na zimnú sezónu roka 2016, však Mia má pár tipov.

27.10.2016 07:00
debata
Zavinovací kabát - model Tiger of Sweden. Foto: archív značky
Zavinovací kabát - model Tiger of Sweden. Zavinovací kabát - model Tiger of Sweden.

Dávno neplatí, že by sa módna sezóna odohrávala v mantineloch dvoch či troch prísne stanovených trendov, ktoré spravia z nositeliek na uliciach armádu podobne vyzerajúcich dám. Individualita, originalita, ale tiež dôraz na osobný komfort a v neposlednom rade aj fyzické danosti sa pretavujú do módy už pár rokov. Kabáty nie sú výnimkou. Kým niekto ocení tmavšie a zemitejšie tóny farieb, precízny klasický strih a decentné zdobenie, ďalší s radosťou a bez obáv môže siahnuť po výraznej farbe, vzoroch či štruktúrach a materiáloch, ktoré pritiahnu pohľady okamžite.

Pánska volenka: Model na snímke Gant Rugger.
Zavinovačky: Model H&M - 69,99 eura.
+9Farebná geometria: Model Marks & Spencer - info...

Jeseň a zima roka 2016 sa nesú v znamení rozmanitosti, v ktorej nechýbajú overené a obľúbené prvky, no ani nové sezónne trendy. Pastelové tóny sa striedajú so zvieracími vzormi či s károm. Silné slovo má opäť falošná kožušina a nováčikmi sú zase páperové bundy všemožných dĺžok a tiež tvarov – nosia sa vypasované na telo, ale aj v maxiformách a architekturálnych tvaroch. Na nasledujúcich stranách nájdete prehľad trendov tohtoročnej jesene a zimy, ktoré určite pomôžu inšpirovať sa. Zopakujeme jediné – otrocky sa ich držať nemusíte, pretože každá žena by mala hľadať vlastnú cestu a vlastný štýl.

Farebná geometria

Kontrast farebných panelov na kabátoch precízneho strihu (najčastejšie rovné alebo s jemným áčkovým rozšírením) patrí medzi vizuálne veľmi pútavé prvky. Tento trend vychádza síce z minimalizmu rovných línií, ale farebnými kombináciami dodáva modelom odvážnejší rozmer. Niekedy sa geometria môže pretaviť aj do melírovacieho efektu alebo patchworkového vzo­ru.

Farebná geometria: Model Pietro Filipi - 399 eur. Foto: archív značky
Farebná geometria - kabáty - prehľad - jeseň-zima 2016 Farebná geometria: Model Pietro Filipi - 399 eur.

Zavinovačky

Nosili sa minulý rok a zostali v kurze aj v týchto mesiacoch. Kabáty s rafinovane skrytým zapínaním (či celkom bez neho) sa fixujú v chladných mesiacoch širším opaskom a pôsobia veľmi elegantne a žensky. Hovorieva sa im aj županové a túto sezónu sa popri vlnených materiáloch objavujú aj v zamatovom vyhotovení či dokonca z kože.

Zavinovačky: Model Reserved - 79, 99 eura. Foto: archív značky
Zavinovačky - kabáty - prehľad - jeseň-zima 2016 Zavinovačky: Model Reserved - 79, 99 eura.

Pánska volenka

Prvky mužskej garderóby v kabátovej móde dostali slovo. Línia pliec je často posunutá a bez vypchávok, ktoré by formovali siluetu. Kabáty sú rovné, môžu byť dvojradové alebo na tri gombíky, často sú v takzvanej „over-sized“ – nadrozmernej verzii a fungujú skvelo ako doplnok dámskeho kostýmu, ale aj ležérnej módy denimu a teplákoviny.

Pánska volenka: Model Mango - 119,99 eura. Foto: archív značky
Pánska volenka - kabáty - prehľad - jeseň-zima 2016 Pánska volenka: Model Mango - 119,99 eura.

Tento článok vyšiel v ženskej prílohe Pravdy – magazíne MiA.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #trend #kabát #prehľad #zavinovacie #jeseň-zima 2016 #ženský magazín MiA #pánske

+ Tréning s priateľmi prinesie zábavu a zlepší výkonnosť.
Nebojte sa požiadať o zvýšenie platu, zaslúžite si to....

+ Pomáhajte s triedením odpadu, deti uvidia ako vám na tom záleží.
Zopár vecí sa pokazilo, avšak to nemusí byť len...