Tri pravidlá pre výber správnej podprsenky

Je to jedna z najdôležitejších častí dámskej garderóby. Hoci v nej môžete zvádzať partnera, nemal by byť dôvodom či motiváciou, pre ktorý si podprsenku kupujete. Všetko je predovšetkým o vás.

17.10.2016 17:03
Pranie podprseniek by malo byť delikátne, ak... Foto:
Ako si vybrať správnu podprsenku?
debata

Podprsenka je totiž každodennou súčasťou vášho odevu a mala by byť skutočne komfortným kusom odevu, v ktorom dokážete zvládnuť celý deň, cítiť sa pohodlne, sebaisto a zároveň istým spôsobom sexi. O jednotlivé atribúty sa stará materiál, tvar, strih, veľkosť košíčkov či výstuže. Dobré je venovať výberu podprsenky aj niekoľko hodín a nájsť si čas na to obísť jednotlivé predajne a otestovať ich ponuku.

Na čo by ste pri tom rozhodne mali myslieť? Určite na nasledovné:

1. Správna veľkosť

Malá vás bude omínať, veľká zase tvoriť nepekné záhyby pod odevom a krčiť aj vašu pokožku. Ideálne je, ak si pri výbere podprsenky odmeráte svoju veľkosť. Mal by sa o to postarať školený personál. Uvedomte si, že veľkosť poprsia podmieňujú rozličné faktory – patrí medzi ne vek, tehotenstvo, menopauza, ale aj antikoncepcia či užívanie rozličných liekov. Nebudete predsa nosiť rovnakú podprsenku v očakávaní bábätka a rovnaký model aj keď máte v páse 65 centimetrov a ideálne miery. Premerať obvod hrudníka by ste mali každých šesť mesiacov až dvanásť mesiacov.

2. Materiál

Podprsenka je v najtesnejšom kontakte s vaším telom a pokožkou. Netreba teda na podprsenkách šetriť. Hoci čipka je dobre tolerovaná pokožkou, rovnako ako hodváby, treba si uvedomiť, že takéto podprsenky zväčša netvarujú prsia. Preto je normálne aj využívanie zmesových materiálov dnes je už ich kvalita vysoká a pokožka na ne reaguje dobre. Overte si však značku a jej kvalitu výroby.

3. Podľa príležitosti

Mali by ste si uvedomiť, že mnohé denné aktivity, najmä pohybovo náročnejšie si vyžadujú špecializovanú podprsenku. Cvičenie, ranný beh alebo pobehovanie s dieťaťom po ihrisku v podprsenkovej klasike, ktorú nosíte do práce, nebude komfortné. Radšej si vyberte v obchode športovú podprsenku. Nehovoriac tiež o tom, že potením sa podprsenky ničia a častým praním menia tvar aj vzhľad. Je teda dobré nájsť si vhodnú podprsenku do práce, na bežný deň, podprsenku na aktívnejšie strávený čas a tiež model zvodný – pre partnera.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #prsia #Telo #výber #kvalita #podprsenka #pravidlá #materiál

+ Pomáhajte s triedením odpadu, deti uvidia ako vám na tom záleží.
Zopár vecí sa pokazilo, avšak to nemusí byť len...

+ Súťažný duch vás posunie ďalej, než ste si mysleli.
Finančná nezávislosť je na dosah, pokračujte v úsilí....