Tridsiatka na krku? Toto je päť najlepších tipov pre vašu pleť!

Tridsiatka "na krku" a s ňou prvé vrásky, prekvapia aj náhle vzniknuté vyrážky. Tu je päť najlepších tipov práve pre vašu pleť.

18.10.2016 09:30
tvár, krása, peeling Foto:
Zbavte pokožku odumretých buniek. Peelingujte 2x denne.
debata

Pravidelný peeling

Hromadenie odumretých kožných buniek vedie k nečistotám (áno, dokonca ani po tridsiatke nie sme imúnni voči vyrážkam), ale čo je horšie, prehlbujú aj vrásky. Dvakrát týždenne by ste si mali dopriať peeling, môže byť zhotovený aj doma – dobrý je napríklad tzv. cukrový peeling.

Jemné čistenie

Vyčistite si tvár dvakrát denne, ale jemne! Nezabúdajte, že už nepatríte k tínedžerkám. Pribúdajúcimi rokmi je naša pleť suchšia, vrásky sa prehlbujú a pribúdajú – preto by sme mali každé ráno uprednostniť jemné čistenie s micerálnou vodou.

Dobrý očný krém

Poznáme to: Kúpa prvých anti-aging produktov je smutným momentom. Nič to však nezmení na fakte, že pleť okolo očí je suchšia ako predtým, práve na tomto mieste sa mimické vrásky objavia ako prvé. Ak chcete zvrátiť príznaky starnutia, potom potrebujete poriadny hydratačný krém. Pozrite sa po krémoch s avokádom.

Bez krému ani na krok

Reč je o opaľovacom kréme. Aj keď sa slnku vyhýbate tak, že viac to už snáď ani nejde, po tridsiatke si privlastnite toto pravidlo: Už nikdy viac bez. Aj všetky vaše obľúbené produkty – hydratačný krém či make-up, by mali obsahovať ochranu pred UV žiarením, najlepšie s faktorom 50. Slnko totiž zvyšuje riziko vzniku pigmentových škvŕn.

Spať, spať, spať

Neexistuje žiaden drahý krém ani žiadna iná úžasná ochrana, ktorá by mohla konkurovať alebo mať podobný pozitívny účinok na našu pleť, ako je práve kvalitný spánok. Počas noci majú naše bunky čas na regeneráciu, šesť hodín spánku je minimum. Kolagén sa vám poďakuje.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #starnutie #slnko #spánok #pigment #hydratácia #vrásky #vyrážky #peeling

+ Na slnku a pri vode síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo...

+ Dávajte pozor s kým sa zoznámite a nepodľahnite vášni na jednu noc.
Naučte sa hospodáriť s peniazmi inak...