Mladistvo aj po 40-ke? Tri známe Slovenky sú dobrý príklad, ako na to

Po prekročení istého veku majú mnohé ženy pocit, že mladistvé voľby garderóby už nie sú nič pre nich. Nie je to najrozumnejšia cesta. Niektoré modely skrátka fungujú a dokážu ubrať roky a podčiarknuť celkový energický dojem.

07.10.2016 09:00
debata

Medzi známymi ženami Slovenska je niekoľko dám, ktoré dokážu klamať vek telom (a šatami). Nasledujúce tri príklady ponúkajú tri rozličné variácie, ako sa to dá robiť.

Diana Mórová – 46 rokov

Herečka Diana Mórová. Foto: Bratislavské módne dni
Herečka Diana Mórová. Herečka Diana Mórová.

Herečka zo SND pôsobí tak trochu ako žena, ktorá podpísala zmluvu s diablom na večnú mladosť. Jej tínedžerský look je pre mnohých záhadou. Mórová však popri pravidelnom cvičení a dobrých génoch vie zapojiť aj vizuálnu stránku. Platí to aj pre kombináciu pleteného topu bez rukávov s jemným leskom v štruktúre, ktorý skombinovala s voľnými džínsami s výrazne spraným a noseným efektom. Doplnok v podobe čiernych sandál bol efektný a ležérny drdol, spravený len tak akoby ledabolo na temene hlavy, ešte podčiarkol mladistvé vyžarovanie. Treba, samozrejme, dodať, že Mórová si podobnú kombináciu môže dovoliť aj vďaka tomu, že má ukážkovú štíhlu postavu a pevné paže (odhalenie je pochopiteľné).

Soňa Müllerová – 54 rokov

Moderátorka Soňa Müllerová. Foto: Media Central
Moderátorka Soňa Müllerová. Moderátorka Soňa Müllerová.

Vyzerať aj po päťdesiatke akoby ste mali o dvadsať menej? Niekdajšia moderátorka verejnoprávnej televízie to zvláda ľavou zadnou. A dokonca aj v obľúbenej, no trošku temnej čiernej. Dôraz je totiž kladený na kombinovanie prvkov. Vystačí si s minimalizmom a kombinovaním jednoliatych tónov, niekedy zase prekvapí výrazným vzorom alebo strihom, ktorý dodáva siluete novú proporciu. Kombinovanie čierneho tričkového topu s výraznými červenými nohavicami s fuchsiovým podtónom pôsobí ležérne a dievčensky. Rovnako ako úprava, pri ktorej Müllerová nepreháňa ani líčenie, ani styling vlasov. Čím menej, tým lepšie – tak znie heslo, ktorého sa drží a podobná filozofia sa zjavne vypláca.

Katarína Cibulková – 54 rokov

Bývalá poslankyňa Katarína Cibulková. Foto: Bratislavské módne dni
Katarína Cibulková Bývalá poslankyňa Katarína Cibulková.

Bývalá poslankyňa a matka slávnej tenistky Dominiky Cibulkovej mala pred pár rokmi tendenciu k zrelým a konzervatívnejším módnym kombináciam. V poslednom čase však veľmi príjemne prekvapuje tým, že dokáže správne vybalansovať módu pre zrelú ženu a zároveň ju podčiarknuť mladistvými detailmi. Čierno-biele puzdrové šaty s detailom zaujímavej kombinácie perforovania a čipky pôsobili veľmi elegantne a zároveň dievčensky. Kabelka prevesená cez plece ležérnejšie smerovanie umocňovala a čierne lodičky s otvorenou špičkou fungovali aj vďaka detailu výraznej žiarivej farby laku na prstoch.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vek #móda #Diana Mórová #mladosť #trend #Soňa Müllerová #styling #Katarína Cibulková

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...

+ Vitamíny doplníte liekmi, ktoré vám lekárnik poradí v lekárni.
Peniaze síce budete mať, ale šťastie vám to...