Tápete, ako sa obliecť? Čo tak skúsiť túto jeseň pastely a farby?

Jesenné obdobie sa už dlhé roky nesie v znamení sýtejších a temnejších farebných tónov. Keď príde na rad výber kabáta či vlneného saka, aj ženy majú tendenciu siahať po tmavších farbách.

06.10.2016 09:00
debata
Pudrová farba na kabáte jesene je veľkým hitom... Foto: archív značky
reserved-F04 160608 Reserved 0189 Pudrová farba na kabáte jesene je veľkým hitom - model na snímke Reserved.

No nech už máte dvadsať alebo štyridsať, nemali by ste báť staviť aj v chladnejšej časti roka na pútavé a nežnejšie odtiene. Práve s nimi môže totiž dostať depresívna atmosféra upršaných a veterných októbrových dní novú, výrazne pozitívnejšiu náladu.

Ako na to?

Základom je vybrať si jeden dominantný kus odevu vo farbe. Ideálnou voľbou je dámsky kabát. Strihovo či materiálovo siahnite po takých, ktoré vám vyhovujú. Čo sa farieb týka, hitom je momentálne napríklad sýta červená, alebo fialová s kráľovskou modrou.

Dámske čižmy vo výraznej farbe Twin-Set. Foto: archív značky
Dámske čižmy vo výraznej farbe - predáva Twin-Set. Dámske čižmy vo výraznej farbe Twin-Set.

Po pasteloch v púdrovej, belasej či svetložltej zvykneme siahať skôr na jar, ale možnosti dnešných výrobcov prinášajú na pulty obchodov takéto modely aj na jeseň. Pudrový alebo žuvačkovo ružový predĺžený kabát v áčkovom strihu pozdvihne aj váš pracovný outfit a navyše dokáže ubrať aj pár rokov.

Sukne či nohavice?

Pri farebných variantách odporúčame voliť skôr sukne, nohavice sú náchylnejšie k zašpineniu, čo pri svetlých farbách asi neoceníte. Popri zmesových materiáloch sú na trhu modely sukní s prímesou vlny, ale aj zamatové či menčestrové sukne. Hitom je potom kožený look. Či už ide o kožu pravú, alebo umelú, práve farebnosť je výrazným prvkom dekoratívnosti. Nosí sa fialová, zelená, horčicová, vínová či karamelová. A v neposlednom rade aj biela.

Pudrová farba na kabáte jesene je veľkým hitom... Foto: archív značky
Pudrová farba na kabáte jesene je veľkým hitom - model na snímke Lindex. Pudrová farba na kabáte jesene je veľkým hitom - model na snímke Lindex.

Doplnky

Cesta, ako do jesenného šatníka priniesť výraznú farebnosť, sa skrýva aj vo využití doplnkov – či už je reč o kabelkách, klobúkoch, šatkách a tiež topánkach. Inšpirácia 70-tymi a 80-tymi rokmi prichádza vo farebnom semiši (brúsenej koži) na čižmách, ale aj kabelkách. Objavuje sa efekt patchworkového spájania farebných plôch a potom tiež jednofarebné výrazné modely v sýtej červenej, fialovej či napríklad smaragdovozelenej.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #jeseň #ako sa obliecť #trend #farba #pastel #jeseň 2016

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...

+ Stanovte si reálne ciele pre zdravie a športové úspechy.
Otvorenosť k novým nápadom posilní vašu pozíciu v...