Trápi vás suchá pleť? Sedem tipov, čo s ňou!

Keď sa vonku ochladzuje, koža dostáva poriadne zabrať. Suchá pleť so začervenaním sa týka nejednej ženy.

22.09.2016 11:00
krém, suchá pleť, urea Foto:
Ilustračné foto.
debata (2)

Tipy, ako dodať suchej pokožke vlhkosť

Veľa pite!
Keď v miestnosti kúrime, vzduch býva suchší ako v lete. Aby sme dosiahli rovnováhu, prvým krokom je dôležité poskytovať telu dostatočnú vlhkosť. A preto, dobrá rada nad zlato: Pite teda veľa vody!

Opaľovací a sprchovací krém
Kto pred zimou uteká do tepla, mal by byť dvojnásobne opatrný. Vyblednutá pokožka je totiž citlivejšia na slnečné lúče a ľahšie sa spáli. Opaľovací krém s vysokým ochranným faktorom je samozrejmosťou. Nezabúdajte sa tiež po každom sprchovaní natierať telovým mliekom (naozaj ním nešetrite).

Obzvlášť pozor…
Keď sa vraciate z „teplých krajín“ domov, kde už vládne jesenné počasie, dávajte obzvlášť pozor na to, aby vaša pokožka ešte viac nevysychala.

Raz za 48 hodín
Aj vy sa denne sprchujete? Robíte chybu! Ochranný kyslý plášť kože sa používaním sprchovacieho gélu ničí a koža potrebuje čas na to, aby ho znova „vybudovala“. Koho trápi suchá koža, tomu stačí sprchovať sa raz za 48 hodín.

Len na suchú pleť
Používate akýkoľvek krém? Chyba! Kto používa čistiaci gél alebo mlieko, ktoré nie sú vhodné na suchú pokožku, riskuje, že stratí ešte viac vlhkosti. Takže odteraz používajte len produkty určené na suchú pleť.

Preč s alkoholom
Rada si na párty vypijete? A chodíte na ne často? Zlá správa: Alkohol spolu s nikotínom sú dve závislosti, ktoré vysušujú pleť. Vďaka nim je pokožka horšie prekrvená a kožné bunky nie sú dostatočne vyživované.

Alfa a omega
Netýka sa to však len fajčiarov a alkoholikov, ale aj tých, ktorí príliš nedbajú na svoju stravu. Škoda, pretože práve zdravá strava je alfou a omegou pre hydratovanú pleť.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #slnko #alkohol #nikotín #strava #sprcha #hydratácia #vzduch #suchá pleť

+ Dávajte pozor s kým sa zoznámite a nepodľahnite vášni na jednu noc.
Naučte sa hospodáriť s peniazmi inak...

+ Stanovte si reálne ciele pre zdravie a športové úspechy.
Otvorenosť k novým nápadom posilní vašu pozíciu v...