Vaječný žĺtok, jablčný ocot či morská soľ. A vlasy zažiaria!

Máte suché, príliš jemné vlasy, alebo sú bez lesku a života? Obľúbte si niektoré z týchto receptov.

13.09.2016 11:00
vajce, žĺtok, škrupina Foto:
Pomôže suchým vlasom.
debata

Ľanové semienko pre lesklé vlasy

Chcete mať krásne lesklé vlasy? Spoľahnite sa na ľanové semienko. Potrebovať budete 3 polievkové lyžice ľanového semienka. Zalejte litrom vriacej vody a nechajte cez noc napučať. Na druhý deň ráno preceďte cez sitko a vodou z ľanového semienka si nalejte na vlasy. Neumývať! Výsledok prekvapí – mäkké, lesklé kučery! Ľanové semienka nevyhoďte, zídu sa vám do raňajkového smoothie.

Kokosové mlieko ako intenzívna kúra

Ak chcete svojim neposlušným vlasom dodať super intenzívnu kúru, potom rozhodne siahnite po kokosovom mlieku. Ale pozor! Nenechajte ho na vlasoch pôsobiť dlhšie ako 30 minút, inak budú vlasy príliš mastné. Krehké vlasy však z kokosového mlieka profitujú – hriva sa po tejto kúre bude lesknúť.

Pevné a lesklé vlasy z piva

Potrebovať budete pohár, pivo a hrebeň. Z piva si nalejte do pohára a máčajte v ňom hrebeň. Správne – týmto mokrým pivovým hrebeňom sa zľahka prečešte. Vaše vlasy nech sú uterákom vysušené, čiže polomokré. Nebojte sa pivného zápachu. Ten sa vytratí, len čo vlasy vyschnú.

Jablčný ocot na suché a šedivé Zmiešajte dve polievkové lyžice jablčného octu s litrom vlasy a prelejte cez vlasy. Nechajte krátko pôsobiť, potom zmyte. Zápach sa ako v prípade piva celkom vytratí. Mimochodom, jablčný ocot by mal pomôcť aj šedinám – zjaviť by sa mali neskôr, ako plánujú.

Morská soľ pre mäkké vlasy

Dve lyžice morskej soli zmiešajte s 2 dcl vody a premiešajte. Slanú zmes naneste na vlasy štetcom, podobne, ako keď si farbíte vlasy. Nechajte 30 minút pôsobiť, potom si vlasy umyte, ako zvyčajne. Výsledkom sú extrémne mäkké vlasy.

Vaječný žĺtok sa hlási!

Vaječný žĺtok je hotový zázračný prostriedok pre suché vlasy. Dva žĺtky zmiešajte s trochou olivového oleja, naneste na vlasy a nechajte 30 minút pôsobiť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pivo #vaječný žĺtok #suché vlasy #jablčný ocot #ľanové semienko

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...