Letom poznačené vlasy potrebujú správnu pomoc. Čo je účinné?

Leto sa pomaly blíži k svojmu záveru. A hoci ešte dlho budeme spomínať na príjemný dotyk slnečných lúčov na našej pokožke či tvári, určite si rýchlo uvedomíme aj daň, ktorú si leto vyberá.

18.08.2016 15:00
vlasy, starostlivosť, kozmetika Foto:
Po lete bývajú vlasy rozstrapkané a vysušené. Treba im dodať výživu.
debata

Horúce počasie, slnko v kombinácii s vodou, či už chlórovanou, alebo slanou, k tomu tiež klimatizácia v miestnostiach alebo striedanie počasia sa podpisuje na podobe našej pokožky a v neposlednom rade aj vlasov. Tie dostanú takmer každoročne počas prázdninových mesiacov zabrať.

V prvom rade je dobré vedieť, že leto nepraje vlasom farbeným, ale ani jemným či so sklonom k vysúšaniu. Počas prázdnin by ste mali vlasom dopriať maximálne tónovanie, ale vyhýbajte sa radikálnej zmene farby. Rad na ňu môže prísť napríklad v septembri. Dobré však je, aby sa vlasy trochu spamätali z dovolenkovo-kúpacieho zážitku.

Počas leta by ste mali používať hydratačný šampón a tiež pravidelne aplikovať masku. Následne v závere aplikujte intenzívnu vlasovú kúru a zvýšte frekvenciu používania hydratačných a regeneračných prípravkov.

Dobrou voľbou sú nielen krémové masky, ale aj bezoplachová starostlivosť, zväčša dostupná v spreji. Ľahšia konzistencia vlasy tak nezaťaží, ale zloženie zároveň dodáva korune krásy žiadanú pomoc, premastnenie či zacelenie povrchu vlasu.

Po skončení leta by mala určite nasledovať návšteva kaderníčky. Ak máte prirodzenú farbu, je pravdepodobné, že vám slnko vytiahlo odtieň v niektorých prameňoch. Buď aplikujete len tónovací šampón, alebo vlasy necháte v takomto stave – zosvetlené pramene sú trendové. Určite však je nutné zastrihnúť končeky – aj keď ste sa o ne starali celé leto. V prípade klasického farbenia je dobré aplikovať najprv detoxikačnú kúru – mnohé kaderníctva vám ju odporučia sami. Až po nej je dobré pracovať s farbou, aby jej podoba na vašej hlave bola dokonalá a autentická.

Náš tip:
Bezoplachovacia starostlivosť Elséve Total Repair 5 bojuje s poškodenými vlasmi a zničenými končekmi. Hĺbkovo vyživuje a posilňuje vlasové vlákno.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #vlasy #slnko #starostlivosť #opatera #poškodenie

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...

+ Problémy, ktoré vás trápia ste si spôsobili sami svojou nezodpovednosťou.
Ošetrenie u zubára si bude...