Čistenie pleti po domácky? Recepty z komory

Nielen kozmetické prípravky dokážu pomôcť pokožke a správne ju vyčistiť.

04.08.2016 14:30
zemiaky, pleťová maska Foto:
Maska z nastrúhaných zemiakov je pre pleť veľmi prospešná.
debata

Prekvapiť dokážu aj potraviny či ovocie a zelenina, z ktorých si viete pripraviť domáce masky či čistiace vody alebo obklady. Skúste napríklad nasledujúce!

Zemiaková pomoc

Podľa britskej dermatologičky Emmy Wedgeworthovej obsahuje zemiaková dužina cenné látky, ktoré pleť čistia, otvárajú póry a eliminujú čierne bodky – komedóny. Z dužiny si môžete pripraviť v odšťavovači tekutinu, ktorú nanesiete na vatový tampón a vyčistíte pleť (následne opláchnete vlažnou vodou). Ešte účinnejšia je však maska z nastrúhaných zemiakov, ktorú necháte na pokožke pôsobiť desať minút a opláchnete.

Sóda bikarbóna na všetko

Jej využitie je bohaté aj mimo pečenia a jedným z nich je čistenie upchatých pórov. Stačí dve lyžičky zmiešať s vodou a vytvoriť pastu, ktorú si ako píling vmasírujete do znečistených miest, opláchnete po 10 až 15 minútach. Nie je však vhodná na citlivú a suchú pokožku.

Bylinná kúra

Hĺbkové čistenie pokožky umožní aj naparovanie. Hoci by možno stačila horúca voda, s pridaním sušených bylín sa zintenzívni aromaterapeutický zážitok, ale aj pridá upokojujúci účinok. Pridajte teda po lyžici nechtíka, harmančeka, rozmarínu a levandule a naparujte sa päť minút. Potom opláchnite tvár vlažnou vodou.

Článok vyšiel v novej ženskej prílohe Pravdy – v magazíne MiA.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #čistenie pleti #pleťová maska #sóda bikarbóna #naparovanie #ženský magazín MiA

+ Tréning s priateľmi prinesie zábavu a zlepší výkonnosť.
Nebojte sa požiadať o zvýšenie platu, zaslúžite si to....

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...