Vankúšik, v ktorom sa skrýva krása? Trend líčenia, ktorý treba poznať!

V preklade jeho názov znamená vankúšik. Jeden z najhorúcejších trendov v dámskej dekoratívnej kozmetike, tzv. cushion je však v prvom rade tekutým mejkapom nasiaknutým v hubke, ktorý sa skvelo nanáša a kryje.

20.07.2016 12:00
Práca s tekutým "cushion" mejkapom je veľmi... Foto:
Práca s tekutým "cushion" mejkapom je veľmi jednoduchá.
debata

Podobne ako mnoho vychytávok dekoratívnej kozmetiky (napríklad BB-krém) aj cushion má svoj pôvod v kórejskom „beauty- priemysle“. Posledné mesiace sa však v plnej sile objavuje aj v USA a na starom kontinente.

Asi najväčšou výhodou prípravku je jeho konzistencia. Ľahká textúra, ktorá sa vpíja do priloženej hubky, sa dobre nanáša. Mnohé ženy oceňujú najmä fakt, že cushion poskytuje dobré krytie pleti, pričom zároveň zanecháva na tvári skôr ľahký závoj ako ťažký film.

Mnoho kozmetických značiek si tento špecifický produkt vylepšilo na svoj obraz. V ponuke sú také, ktoré sľubujú rozjasnenie pokožky, ďalšie zase majú protivráskový efekt a tiež sú upokojujúce.

Vyberajte z ponuky na trhu:

Ak si chcete zadovážiť práve „cushion“ mejkap, ponuka domácich obchodov stojí najmä na známych menách dekoratívnej kozmetiky, ktoré sa neváhali chytiť ázijskej inšpirácie. V prípade, že by ste chceli veľmi experimentovať, ako možnosť sa javia výrobky ponúkané online, ktoré možno zakúpiť a nechať so doviesť pokojne aj z druhého konca sveta. Jedinou nevýhodou však je, že nemusíte byť spokojná s odtieňom či samotnou konzistenciou, ktorá sa môže aj pri tekutých mejkapoch v hubke líšiť.

Super City Block BB Cushion Compact od Clinique.
Rozjasňujúci make-up Nude Magique Cushion od...
+3Le Cushion Encre de peau od Yves Saint Laurent.

Naše tipy:

Rozjasňujúci make-up Nude Magique Cushion od L'Oréal Paris je veľmi ľahký, pritom dostatočne kryje. Rozjasňuje pokožku a zároveň ju chráni proti UV žiareniu ochranným faktorom 25. Na aplikáciu obsahuje labutienku.
Odporúčaná cena: 15,49 eur

Le Cushion Encre de peau od Yves Saint Laurent dobre priľne k pleti. Obsahuje silné krycie pigmenty, ktoré sa dobre spoja s pokožkou. Nepôsobí však ako maska. Pleť hydratuje. Je dostupný v šiestich odtieňoch. Nanáša sa pomocou vankúšikového aplikátora.
Odporúčaná cena: 60 eur

Cushion Matchmaker Shade Intelligence Compact od značky MAC je vode odolný a neobsahuje olejové častice. Je vhodný pre zmiešanú pokožku, pričom krytie je dôkladné, ale zároveň veľmi ľahké.
Odporúčaná cena: 36,90 eur

Novinka Teint Idole Ultra Cushion od Lancôme, ktorá príde na trh v septembri, je charakteristická silnejšou krémovitejšou textúrou. Tej je prispôsobený aj aplikačný vankúšik, pokrytý jemnou sieťovinou, ktorá filtruje mejkap a zaručuje šetrnú aplikáciu. Spoločnosť Lancôme bola vôbec prvou európskou firmou, ktorá koncept cushion priniesla na európsky trh. Stalo sa tak minulý rok.
Odporúčaná cena: 50 eur

Vysokú ochranu proti slnečnému žiareniu a zároveň krytie poskytuje pleti Super City Block BB Cushion Compact od Clinique. S ochranným faktorom 50 je efektný najmä v lete. Má pritom ľahké a vzdušné zloženie, ktoré dobre priľne k pokožke. Reguluje tvorbu mazu a lesku na pleti.
Odporúčaná cena: 30 eur

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #ochrana #trend #mejkap #pokožka #tipy #krytie #cushion

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...

+ Dávajte pozor s kým sa zoznámite a nepodľahnite vášni na jednu noc.
Naučte sa hospodáriť s peniazmi inak...