Stravou proti šediveniu vlasov!

Na šedivé vlasy nemusí platiť len kvalitná farba. Ak si chcete zachovať svoj prirodzený odtieň, môžete náznaky sivej v účese eliminovať správnou skladbou stravy.

17.07.2016 11:00
žena, krása, pleť, vlasy Foto:
Výskyt prvých šedín pomôže oddialiť vyvážená strava.
debata

Šediny skôr či neskôr prídu, ale významne môžete toto obdobie oddialiť.

Viac zeleniny

Aspoň 500 gramov zeleniny denne je to najlepšie, čo pre svoje vlasy môžete urobiť. Ak niekto ignoruje pravidelný prísun čerstvej zeleniny, so zdravým stravovaním to nemá nič spoločné. Tepelne neupravená zelenina oživí aj vaše vlasy.

Vlašské orechy

Žiadne exotické jadierka. Stačia klasické vlašské orechy, ktoré sú na pekné vlasy požehnaním. Ich prednosťou je veľká porcia medi. Tá zabezpečí, že vlasy nebudú strieborné predčasne. Meď je zásadným prvkom pre tvorbu melanínu, ktorý dodáva vlasom pigment. Vďaka ďalším látkam z orechov budete vyzerať mladšie aj v tvári a k mladistvému zjavu by šediny nepasovali.

Morské plody

Tie sa vyskytujú asi v každom rebríčku funkčných a prospešných potravín. Inak to nie je ani v prevencii šedín. Dôvodom je prírodný zinok, ktorý zabezpečuje udržanie farby vo vlasoch. Bohaté sú naň najmä krevety, chobotničky, mušle, mäkkýše, ale napríklad aj syr. Sú to vlastne základné ingrediencie na dobrý letný šalát. Tak prečo si ho nedať?

Hydina

Šedivé vlasy bývajú výsledkom nedostatku vitamínov od B1 až po B12. Treba zvýšiť konzumáciu hydiny, ale aj celozrnného pečiva, kapusty, kelu, tmavej listovej zeleniny, vajíčok, či spiruliny. Béčko je jeden z najzákladnejších vitamínov nielen pre krásne vlasy, ale ruka v ruke s nimi idú aj pleť a nechty. Preto ak chcete byť krásnou aj vo vyššom veku, strážte si hladiny vitamínov B.

Kyselina listová

Pre krásne a prirodzene sfarbené vlasy je nesmierne dôležitá. Nie nadarmo ju obsahujú potraviny, ktorých farba je silná, trvácna a žiarivá. Šedivenie vie zastaviť zvýšená konzumácia brokolice, hrachu, fazule a šošovice.

Menej kofeínu aj nikotínu

Ak trávite deň s cigaretou v jednej ruke a energetickým nápojom v ruke druhej, rozhodne budete musieť chodiť na farbenie vlasov skôr ako ostatné rovesníčky. Tieto dve látky nášmu telu neprospievajú a zabíjajú pekné vlasy. Ak ich obmedzíte, ujde sa vám frizúra bez šedivých pramienkov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zdravá výživa #zelenina #šediny #orechy #farbenie vlasov #morské plody

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...