Päť metód, ktoré porazia suchú a zhrubnutú pokožku na nohách

Letné obdobie je časom efektných sandálikov. V nich rozhodne nevyzerajú dobre suché, popraskané päty so stvrdnutou pokožkou.

17.07.2016 17:00
nohy, zdravé žily, varixy Foto:
Starostlivosť o nohy musí byť v lete samozrejmosťou.
debata

Vyrazte preto do leta s peknými nohami pomocou spoľahlivých „liekov“ na tento neduh.

Pilníkujte, nestrihajte

Brúsenie nôh starou dobrou pemzou by mal byť minimálne každotýždňovým rituálom. Miesto nej môžete použiť aj sklenený pilník. Hrubá pokožka sa tak citlivo odstráni. Pozor, vyvarujte sa strihaniu, alebo násilne orezávaniu pokožky. Takto sa môžete nielen zraniť, zaniesť si do kože infekciu, ale pokožka vám narastie rovnako tvrdá a ešte viac zrohovatie. Jedinou možnosťou je pravidelné a jemnejšie brúsenie.

Nočné zábaly

Po obrúsení zabránite opätovnému hrubnutiu celonočnými zábalmi. Použiť môžete výživné pleťové mlieka, masti, alebo aj obyčajný olivový, kokosový, či avokádový olej. Hrubšiu vrstvu naneste na postihnuté miesta, zabaľte igelitom a obujte si ponožky. Nie je to dvakrát pohodlné spanie, ale dvakrát za mesiac to skúste pretrpieť kvôli kráse a zdraviu vašich nôh.

Behajte

Mnoho žien si všíma zlepšenie stavu svojich chodidiel po tom, ako začali s behaním. Dôvodom je, že pri behu sa chodidlá veľmi dobre prekrvia a aj pokožka sa stáva flexibilnejšou. Ešte účinnejšie je behanie naboso, napríklad na pláži po piesku. Vyskúšajte si túto prímorskú terapiu a k moru budete chodiť takmer ako do kúpeľov.

Píling na nohy

Môžete použiť klasické pílingové krémy s hrubšími čiastočkami, alebo si vyrobiť domáci píling. Oplatí sa ho totiž dopriať nielen tvári, ale aj nohám. Unikátne funguje zmiešanie hnedého cukru s olivovým olejom. Vymočené päty takto vydrhnite a pokojne si môžete obuť letné topánky

Skúste recepty starých materí

Hrubnutie pokožky nie je dobová, skôr nadčasová záležitosť a trápila aj naše staré mamy. Tie na ňu išli bez veľkej kozmetickej loby. Zobrali lavór, horúcu vodu, soľ a nechali nohy odmočiť. Soľ pôsobila aj ako jemný píling a tento recept funguje dones. Rovnako ako odvar z pastierskej kapsičky a bazalky. Veľmi dobre zmäkčuje pokožku, ktorá nepraská a nerohovatie.

Dermacol Soft Heel Balm. Foto: archív
Dermacol Soft Heel Balm. Dermacol Soft Heel Balm.

Tip redakcie

Drsné a tvrdé päty môžete ošetriť zmäkčujúcimi krémami alebo balzamami. Vyskúšajte napríklad Dermacol Soft Heel Balm s výživným olivovým olejom a pantenolom, ktorý regeneruje, zvláčňuje a ošetruje. Má aj dezodoračný účinok.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #píling #pedikúra #suchá pokožka #krásne nohy #pilník #popraskané päty

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....