Štyri tipy pre blondínky. Takto sa v lete starajte o vlasy!

Blonďavé hrivy potrebujú v lete špeciálnu starostlivosť, inak sa vlasy budú podobať na slamu, polámané končeky tiež potrápia.

12.07.2016 09:30
žena - vlasy - blondínka - vietor - sen Foto:
Blond vlasy vyžadujú špeciálnu starostlivosť...
debata

Tu sú tipy a triky, ako sa postarať o vlasy a ochrániť ich pred slnkom, pieskom, slanou vodou a chlórom.

Tzv. opaľovací krém na vlasy

Aj pre vlasy sú, podobne ako pre pleť, hydratačné produkty s UV-ochranou, väčšina z nich je vodeodolná. Odporúčajú sa prostriedky, špeciálne určené na leto. Vhodný je vodeodolný sprej s UV ochranou, ktorý chráni nielen pred vysúšaním, ale aj farbu vlasov. Nasleduje šampón, ktorý vlasy chráni pred chlórom a slanou vodou. Nezabúdajte ani na regeneračnú masku – nanáša sa večer.

Správna pokrývka hlavy

Nielen praktické, ale aj super trendové. Reč je o šatkách a klobúkoch, ktoré k letu neodmysliteľne patria. Turban je veľmi praktický a chráni vlasy a vlasovú pokožku pred poškodením od slnka.

Čo so zeleným odtieňom?

Tu je rada, ako sa vyhnúť zeleným odtieňom, ktoré spôsobuje predovšetkým voda v bazéne: Ešte predtým, ako vojdete do vody (a je jedno, či sa jedná o more alebo chlórovanú vodu), vojdite pod sprchu a vlasy si navhlčite. Nasýtia sa a tým pádom do nich neprenikne slaná či chlórovaná voda. V prípade, že sú už vlasy zafarbené, pomáha aspirín. Jednoducho, nechajte vo vode rozpustiť dve-tri aspirínové tabletky a vylejte si to na vlasy. Aplikujte liek podobne, ako šampón.

Kaderníčka pred dovolenkou

Mnohí tak zmýšľame: Nie, pred dovolenkou nejdem ku kaderníčke, radšej potom! Celé zle. Potrebujete zastrihnúť končeky, aby ste zabránili škodlivým „dovolenkovým“ účinkom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #more #slnko #bazén #sprcha #chlór #slaná voda #turban #aspirín

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...

+ Ak to situácia umožní vyhýbajte sa klimatizácii a silnému prievanu.
Deťom urobíte veľkú radosť ak im kúpite...