Letná zmena: Ako si vybrať kozmetiku v horúcich dňoch?

S príchodom horúceho počasia sa menia aj potreby našej pleti. Preto je celkom logické, že kozmetická výbava by sa v lete mala prispôsobiť jej potrebám.

23.06.2016 13:00
shutterstock Bronzery a bronzingové prípravky Foto:
Horúce počasie mení aj potreby našej pokožky.
debata

Mnoho žien si nevie rady, čo by mali v lete zvoliť za prípravky, alebo ako pristúpiť k žiadanej starostlivosti. Pár rád, ktoré možno napovedia, je tu:

Sérum

V horúcom počasí môže byť dostačujúcou bázou pre pokožku. Namiesto vrstvenia séra, krému či podkladovej bázy nezaťažujte pleť a vystačte si práve s koncetrovaným sé­rom.

Čistiaca voda na mastnejšiu pleť

Horúce počasie spôsobuje výraznejšiu tvorbu mazu v pokožke. Dobré teda je klasickú čistiacu vodu na leto zameniť za prípravok určený práve na mastnú pleť. Ideálne s obsahom kyseliny salicylovej.

Hydratačná báza

Buď ju hľadajte v koncetrovanej podobe séra, alebo si zadovážte prípravok, ktorý pokožku hydratuje. Napomôžete tak tiež ochrane pokožky pred slnečným žiarením. Ideálne je hydratačnú bázu nanášať pod mejkap s ochranným faktorom, alebo pod opaľovací krém.

Telové maslo alebo olej

Pokožka na tele má v lete tendenciu k vysúšaniu. Pomôcť môžu telové maslá alebo oleje, ktoré ju premastnia a obnovia hydrolipidový film. Odborníci radia však aj výživu zvnútra – napríklad konzumáciou polovice avokáda denne zabránite v lete suchej koži a dodáte pokožke zdravý lesk.

Osviežujúca voda

Voda v spreji nie je len výmysel firiem na zárobok, osvieži a v horúcich letných dňoch pokožku aj upokojí a obnoví jej rovnováhu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #počasie #leto #horúčava #zmena #kozmetika

+ Pomáhajte s triedením odpadu, deti uvidia ako vám na tom záleží.
Zopár vecí sa pokazilo, avšak to nemusí byť len...

+ Vitamíny doplníte liekmi, ktoré vám lekárnik poradí v lekárni.
Peniaze síce budete mať, ale šťastie vám to...